Hvordan lage Nylon polymerer

June 29

Hvordan lage Nylon polymerer

Nylon polymerer er alle rundt oss. De brukes i kunstgress, tepper og drivstofftanker, for å nevne bare noen programmer. Nylon kalles kjemi som en polyamid, på grunn av måten det er syntetisert. Nylon er dannet av reagerer å en diamine inneholder-NH2 gruppe av atomer på hver ende av detse molekyler med en acyl chloride inneholder -C (= O) Cl-gruppen i hver ende. Disse to kjemikalier delta sammen i en til skjemaet longs kjeder av gjentatte diamine/acyl chloride grupper. Du kan utføre denne reaksjonen på en liten skala på grensesnittet mellom to flytende reaktantene.

Instruksjoner

Produsere en Nylon Polymer

• Løses 5 gram hydrert natriumkarbonat (Na2CO3.10H2O) i 100 ml vann inni et 500-milliliter beger.

• Oppløse 4 gram 1,6-diaminohexane i natriumkarbonat løsningen og også legge noen dråper phenolphthalein indikator løsning.

• Oppløse 10 ml sebacoyl klorid i 100 ml Heksan i et 200-milliliter beaker.

• Sakte og forsiktig legge sebacoyl chloride løsning til begeret inneholder 1,6-diaminohexane. Kontroller at sebacoyl chloride løsning sitter på toppen av 1,6-diaminohexane-løsningen. Dette kan du helle sebacoyl chloride løsning ned glass rør stang så løsningen går ned stangen og kontakter indre veggen av 500 milliliter begeret.

• Bruk en glass rør stang å komme ned gjennom øvre sebacoyl chloride løsning i begeret og plukke opp en strand av reaksjon produktet som vil danne på vannrette grensesnittet der de to løsningene møtes.

• Trekk stranden av reaksjon produkt opp vertikalt med rør stangen. Hold rør stangen horisontalt og begynner å snurre det så reaksjon produktet kontinuerlig utarbeidet og brytes rundt stangen. Reaksjon produktet du henter er nylon polymer dannet fra to kjemikalier. Den mer spesifikke navnet dette polymer er nylon 6,10.