Trinnene i skrive et filmmanus

September 12

Skrive et filmmanus innebærer å bli gravid en verden der forfatteren er skaperen. Forskjellen mellom et skript og den bibelske fortellingen er at det vanligvis tar mye lengre enn sju dager å fullføre aktiviteten, selv med dagen for resten utelukket. Forfatteren har å gjenskape og revidere sin opprettet verden flere ganger for å gjøre det livable tegn, som må undersøkes på nytt flere ganger for å rettferdiggjøre sin betydning til historien.

Instruksjoner

Fra idé til et skript

• Skriv ned den grunnleggende ideen for historien i tre setningene: ikke mer og ikke mindre. Tenk på deg selv som beskriver historien til en venn på en buss og din stopp kommer opp neste. Introdusere hovedpersonene, hva utfordringen de står overfor for å nå sine mål, og om de lykkes eller mislykkes i oppdraget.

• Utvikle en tre-nivå disposisjonsstruktur fra den korte beskrivelsen. I punkt form, introdusere karakterene, gi dem et mål, og løse historien med deres suksess eller fiasko i å oppnå målet. Dette omrisset fungerer som referanse når du skriver skript. Det hjelper forfatteren komme tilbake på sporet når han wanders for langt fra hovedhistorien han prøver å fortelle.

• Bruke samme trelags struktur for å skrive en novelle, eller behandling av filmen. Begynne å utvikle sub-plott for tegn; Dette er fortellende avvik fra hovedhandlingen som bidrar til oppløsningen av historien. For eksempel i "Star Wars: Episode VI - Return av Jedi" (1983) er Han Solo opptatthet med Leia og lukes forhold en sub-plot løses ved sin oppdagelse de er bror og søster.

• Skrive det første utkastet til manus, med en datamaskin og en godkjent program for riktig formatering. I første akt, introdusere hovedpersonene og etablere sine mål. I andre akt, konfrontere helten med en rekke tilbakeslag som når et klimaks. I tredje akt, vise tegnene håndtere konsekvensene av deres suksess eller fiasko. Hver akt ender med vendepunkt eller hendelse, som fører tegn til neste fase av historien.

• Forberede re-skriver. De første utkast er tung på utstilling og dialog; kutt overflødig historien detaljer fra arbeidet. Se på disposisjonen tre til å fungere som en referanse og spore avvik fra det opprinnelige veikartet. Spør om de er verdifulle sub-plott eller distraherende avstikkere fra hovedhistorien. Unngå å gi skjermen retning (zoome inn, zoom ut). Fokus på karakteren og hvordan karaktertrekk er uttrykt gjennom handling og dialog.

• Passere skriptet til venner eller andre manusforfattere. Selv om du kanskje tror skriptet er perfekt, Lytt til deres forslag til forbedringer. Omskrive manuset så mange ganger som det tar for å gjøre tegn troverdig og deres kamp interessant. Dette kan være en lang prosess, men er stadig å bli filmatisert, det er en nødvendig.