Hvorfor er katten min urinere utenfor søppel boksen?

November 13

Hvorfor er katten min urinere utenfor søppel boksen?

Søppel boksen utgjør problemer for en katt eier, men når din katten starter urinere utenfor boksen kan du finne deg selv å tenke søppel boksen ikke er så ille. Der er forskjellige grunner en katten kunne urinere utenfor sin søppel bokse, alle behandles med medisiner eller omskolering.

Årsaker

En katt upassende eliminering antyder et medisinsk problem eller en opptreden problem. En urinveisinfeksjon (UVI) gjør urinating smertefullt for katten og ofte gjør katten stand til å holde lang urin, noe som resulterer i eliminering utenfor søppel boksen. Andre medisinske tilstander som forårsaker en katt å urinere utenfor søppel boksen på grunn av en manglende evne til å holde urin inkluderer diabetes, hypertyreose og nyresykdom, ifølge veterinær Holly Nash. En eldre katt kan urinere utenfor søppel boksen på grunn av en medisinsk tilstand som leddgikt, som gjør det vondt å klatre inn og ut av boksen. Andre grunner som en katt urinates utenfor søppel boksen inkluderer en skitten boks, en endring i kull, en som er for liten og stress.

Betraktninger

Spesielt finicky katter vil kanskje ikke bruke en søppel boksen som har noe privatliv. Andre kan ha en aversjon mot en dekket søppel boksen. Noe kattene foretrekke å ha to søppel boksene – én for urinering og én avføring. Andre som stor søppel boksene bedre enn små. En katt kan slutte å bruke sin søppel boksen på grunn av noe trivielt, men veterinær Lisa A. Pierson anbefaler å ta katten for en sjekk opp å være trygg.

Forebygging/løsning

Rensning søppel boksen minst én gang, to ganger per dag holder det rent og hindrer upassende eliminering. Bruker klumper, gjør unscented søppel søppel boksen mer attraktive for katten. Hver katten bør ha sin egen søppel boksen tilgjengelig i huset, ifølge Mar Vista dyr Medical Center i Los Angeles.

Behandling

En veterinær kan forskrive medisiner for å kontrollere helseproblemer som en UTI eller nyre sykdom. Katter som har blitt vant til urinating i boksen krever omskolering. Starter fra bunnen av, som om katten var en kattunge, kan en katt effektivt re utdannet å urinere i søppel boksen.

Advarsler

Straffe en katt for å eliminere utenfor søppel boksen av hyle ut eller slående det kan faktisk gjøre problemet verre, sier Pierson. Katten kan ikke forstå hvorfor eieren oppfører seg slik og straffen føre katten stress, ofte forverre problemet.