Hvordan tegne hjort hoder

October 22

Hjort er elegante og majestetiske skapninger som har vært gjenstand for kunst siden folk først begynte tegning på veggene i huler. Hodet inneholder dynamiske skjemaer for kunstnere å tegne. Enestående ansiktstrekk og praktfulle gevir skaper mange muligheter for fet uttrykk. Den grasiøse og noble ånd av hjort kan være en spennende utfordring å tegne, og kan læres ved å øve noen få grunnleggende trinn.

Instruksjoner

• Observer hjort i virkeligheten eller bilder som referanse for tegningen. Velg et perspektiv å trekke det, enten i frontal, din profil eller trekvart visning. I en frontal-visning, vil du se den fantastiske symmetrien i hornene og ansiktet vil bli foreshortened. I profil, vil du se avlang form av sin snute og på siden av hornene. Trekvart visningen er de mest utfordrende og dynamisk der du kan se forskjellige konturene i ansiktet og gevir.

• Skisse grunnleggende og største figurene lett. Bruke avrundede former som sirkler og ovaler for å kartlegge den overordnede strukturen. Bruk en sirkel for øvre hodet og ellipser for snuten. Trekke den store ytre kurver av gevir å angi hvor de vil berøre hodet, og hvor de avsluttes. Legg merke til de to store muskel formene av toppen av hodet. Inkluder to ovaler for ørene, og en avrundet boks form slutten av nesen. Lett og løst å forme figurene på plass.

• Koble grunnleggende figurene sammen ved å legge subtil detaljer. Trekke mindre sener og muskler systemer i kinnene og munnen. Inkluder musklene rundt øynene og noen store mandel figurene i ørene. Legge til mindre hornene av hornene. Hvis du tegner en frontal-visning, kontrollerer du store hornene av hornene er justert. Etter trekvart syn er det vanskeligere å justere hornene, så gjerne bruke en referanse når du tegner. Fortsett å legge til subtil figurer for å koble overordnede hodet til en mer raffinert form.

• Tegne detaljer og skygger. Velg en retning for en lyskilde å avgjøre hvilke sider for å tegne skygger. Nå er fasen å trekke mørkere linjer for å bringe ut dramatiske kurver og angi dype skygger. Legge til skygger til hornene kan være enormt morsomme og uttrykksfulle. Dynamisk og repeterende hornene gir rikelig anledning til å formidle tre dimensionality. Trekke den mørke delen av nesen, og vurdere tegning med viskelæret å bringe ut høydepunkter. Legge til mørket i øynene, men lar lys spot å formidle tredimensjonale gjenskinn. Eksperimentere med mark-making vise ulike teksturer av gevir og pels. Kan bruke siden av blyanten og lage pels mønstre. Fortsett å legge til detaljer og skygger til det føles fullstendig.

Tips og advarsler

  • Hvis mulig, finne faktiske hjort gevir å studere. De er utrolig dynamiske og interessante skulpturelle former som kan være uendelige inspirerende til en kunstner.