Hva er en kråkebolle?

June 20

Kråkebolle er en virvelløse dyr som lever i havet. Kråkeboller kan leve nær kysten i tidevann bassenger, eller de kan leve i den dype sjøen på havet gulvet. Det er mer enn 700 arter av kråkeboller, og de er knyttet til sand dollar og sjø stjerner. Kråkeboller kan variere fra 1 til 10 inches i diameter.

Identifikasjon

En kråkebolle er en kost, ryggraden-dekket kule som bor i havet. Den kråkebolle munnen ligger på undersiden av kroppen og er omgitt av fem toothlike plater. Disse platene kalles Aristoteles lanterne. Den kråkebolle spines brukes for mobilitet, beskyttelse og fôring. Blant spines har kråkebolle også små tubelike sugekraft kopper som hjelper den flytte, spise og knytte seg til steiner eller havbunnen. Kråkebolle er en pigghuder og har ikke en hjerne.

Habitat

Kråkeboller bo nesten overalt i havet, og finnes over hele verden. I dypet, kan kråkeboller bruke små tubelike føttene til sugekraft seg på en overflate der de kan vente for mat til drift av. Nær kysten skjære kråkeboller hull i bergarter å leve i. Disse steinete hjem gir kråkebolle noen beskyttelse mot rovdyr.

Rovdyr og byttedyr

Kråkeboller overleve det meste på tare, men kan overleve på mange forskjellige typer av plante og dyr saken. De har vært kjent også spise algene, død fisk, barnacles og med andre kråkeboller. Hvis kråkeboller ikke forsiktig, kan de spises av en av sine mange. Hav otters, fugler, krabbe og fisk alle tære på kråkeboller. Mennesker som rovdyr nå også kråkeboller bli populære valg på sushi menyer.

Reproduksjon

På grunn av kråkeboller harde utsiden foregår reproduksjon utenfor den kråkebolle kroppen. Kråkeboller ut millioner av egg eller sæd i havet hvor de er befruktet. Det kan ta opptil fem år for en kråkebolle å bli en reproduktiv voksen.

Interessante fakta om kråkeboller

• Kråkeboller kan bruke sine tenner og spines for å skjære gjennom stål av avskallinger bort på rustne flekker.• Noen kråkeboller er giftig.• Kråkeboller lever ikke i ferskvann.• Noen kråkeboller kan leve til 30 år gammel.