Typer Word betydninger

December 20

Typer Word betydninger

Mange uttale den kjente ordtaket: "Kjærlighet er bare et ord til noen kommer sammen og gir mening." I virkeligheten er dette gjelder for alle ordene. Ord er bare symboler som kommuniserer ideer, og tingene som ord symboliserer endring over tid. Dermed er alle ord bare ord til noen gir dem betydning.

Denotative og konnotativt betydning

Betegnelse for et ord refererer til et ord bokstavelig eller primære betydning. Konnotasjon, refererer derimot til underforståtte eller euphemistic bruken av et ord. Ta for eksempel ordet "hip." Hip kan brukes til å referere til noe som er trendy eller moderne, som kaller en ny musikksjanger "hip." Dette er en konnotativt betydningen av ordet. Hvis en person var å si at han skadet hans hip, ville så han bruke denotative betydningen av ordet.

Leksikon

Ord også utlede betydningen av sitt nærvær i et bestemt leksikon. Et leksikon er gruppen av ord som er tilknyttet en bestemt dialekt, gren av kunnskap eller teknisk forståelse. En datamaskin tekniker kan for eksempel bruke ord i hennes ordforråd, for eksempel mus, java, virus, harddisk, RAM, algoritmen eller kilde koden. Disse ordene betyr en bestemt ting i denne leksikon, men de kan bety drastisk ulike ting utenfor det, som ville være tilfelle med "mouse."

Semantikk

Semantikk refererer til en gren av filosofien som studerer ord, deres betydning og deres relasjon til andre ord (se referanse 3). Filosofer som er engasjert med semantikk kan studere måten hvilke ord betydninger endring over tid eller hvorfor visse ord bli arkaiske og andre forblir elementer av popular tale. De ser også på ordet betydninger synonymer, homonymer, antonymer, stavemåter, par, motsetninger, synecdoche, metafor, lignelse og Frankrikes.

Idiomer og figurer tale

Ord også få betydning ved hjelp av uttrykk og figurer tale. For eksempel kan en person snakke til en annen person sier, "Han sparket i bøtta." Denne setningen er et uttrykk som beskriver en persons død, men den bruker ord som ikke ville vanligvis være knyttet til døden, fordi "sparket" og "bøtte" har andre denotative betydninger. Ord avledet betydning gjennom disse slags uttrykk og figurer tale, som kan bruke gamle praksis, folklore eller fairy tales å opprette en ny mening.