Historien om Snakes and Ladders

March 27

Historien om Snakes and Ladders

Snakes and Ladders er et spill som spilles av to eller flere på en firkantet bord med 100 nummererte rutene som opp rader og inneholder ofte bilder. På noen firkanter finnes det stiger som kobler en firkant på høyere rad på bordet; andre firkantene inneholder slanger som tilsvarende kobler ruter på forskjellige rader. Det er et spill som krever noen ferdigheter enn evnen til å telle, noe som gjør det til et ideelt spill for veldig små barn.

Historie

Snakes and Ladders oppsto i 2. India som Paramapada Sopanam-"stigen til frelse." Den ble oppfunnet av hinduistiske åndelige ledere til å undervise barna om belønningen av gode gjerninger og de negative konsekvensene av dårlige. Slangene representerer skrustikker og dårlige beslutninger, og stiger representerer dyder og lyd moral. Spillet først gjort sin vei til England i 1892, og ble kommersielt solgt i USA i 1943 av Milton Bradley under navnet sklier og stiger. Det har ofte blitt antatt at Square 100 representerer hinduistiske ideen Nirvana, men det er ingen harde bevis å bære det ut.

Spill

Alle spillere begynner spillet i Square 1 og rulle en terning. Etter flytting riktig antall ruter, flyttes en mer plass, enten opp eller ned, avhengig av om åpningskastet plassert deg på en stige eller en slange. En stige eller god gjerning, fordelen ved slik at du kan flytte til toppen av stigen. En slange, eller dårlig gjerning, straffer deg ved å tvinge du skyver ned halen av slange. Hvis en sekser triller er Freeroll gitt til den spilleren umiddelbart. Den første spilleren til å nå Square 100 vinner spillet.

Variasjoner

Det er mange varianter av Snakes and Ladders, men det grunnleggende konseptet er det samme for alle. Den nåværende amerikanske versjonen, sklier og stiger spilles med en spinner i stedet for en dør, og bildene på brettet er generelt litt lysere i naturen. Et eksempel på dette inkluderer barn klippe en plen som en god gjerning, og blir belønnet med godteri. De siste årene, utgaver av spillene er frigitt med tegneserie grafikk fra populære TV-serier som «SpongeBob Square bukser» og "Dora Explorer."

Alternative navn

Snakes and Ladders er kjent under mange forskjellige navn verden. Noen av disse inkluderer: oppturer og nedturer (Canada), Jungle kjøre (US), Walt Disneys skritt 'n' Chutes (UK), og opp og ned! Den nye stige spillet (USA). Siden det opprinnelige konseptet dateres til gamle India, kan mange forskjellige selskaper markedet spillet på grunn av fravær av opphavsrett eller patent.

Online og utskrivbare versjoner

Som Internett og industrien fortsetter å vokse, det finnes flere og flere spillene å spille online, og Snakes and Ladders er intet unntak. Utskriftsvennlig versjoner er tilgjengelige, tillater spillerne å laste ned og skrive ut kjøpt eller gratis versjoner av spillebrettet.