Hvordan bygge en motoren

November 7

Denne artikkelen hjelper deg å lage og forstå en mini motoren. Gjør puls jetmotorer kan være farlig for nybegynnere og eksperter. Puls jets er en av enklere jets å gjøre. Disse jets er drevet-kontrollerte serien eksplosjoner av gass og trykkluft fra et kammer. Dette kontrollert rekke eksplosjoner er årsaken til "pulse" i navnet. Som eksplosjonen skjer, lukker kraften av det ventiler innmatingens luft i forbrenning chamber. Eksplosjonen er tvunget ut igjen før det går ut av "lille" og kraften av luften på forsiden av jet (som flyr) styrker ventilene åpne i forbindelse med delvis vakuum skapt av ytre eksplosjon fra slutten av jet. Jet blir super varmt under drift og metall utvides. Baksiden av jet skyter ofte ut lange tunger av flammer ganger har en ribbet utseende. Denne motoren blir ventil som inneholder typen.

Instruksjoner

• Ta kan mat og åpne den med glatt kant åpneren. Tømme den i en bolle for senere forbruk. Ren og tørr kan og lokk. Klippe et lite hull i lokket for flammen å flykte. Ta en liten spiker og punktering noen hull i bunnen av fra innsiden og ut (slik at innsiden av kan er glatt. Pass på at du ikke blir kuttet på kan. Kontroller at hullene er i kan og ikke på eller svært nær de konsentriske ringene i bunnen av kan.

Den opprinnelige typen puls jet består av et metall rør som tåler varmen av operasjonen. Den har to inntak "hull" foran. En er for vanligvis bensininnsprøytning hvor drivstoff er ' injisert "men vil vi bruke dette lys motoren i stedet. Andre inntak hullet er mye større og brukes til å tegne i luften. Små hullene du satte i bunnen av kan er luften inntak hullene, selv om vi vil referere til det som luften inntak hullet. Andre hull vil bli referert til som bensininnsprøytning hullet selv om det brukes til å antennes motoren. Bensininnsprøytning hullet må kuttes i siden og gjøres små (diameter av en liten spiker).

• Klippe veldig liten "bensininnsprøytning" hull med en drill inn i siden av kan. Sette en sperre innenfor og klemme det ned slik at kan ikke få fra deg som du er boring. Siden drivstoff skal begrenses til væsken som vi gir, og denne versjonen av motoren er laget for å kjøre bare i korte støt av tid for å unngå brenner seg opp, brukes dette hullet for tenningen bare på dette punktet selv om du kan eksperimentere senere. Bruke en fil filen ned noen skarpe kanter for å unngå skade.

• Klippe et lite stykke aluminium kan som kan dekke hullene som du bare sette inn i bunnen av kan. Bruk J-B sveise feste det på en måte som tillater det å klaff fritt. Dette danner en slags ventil som blokkerer gassen som en enveis ventil slik at når gassen utvides i kan, går ut på baksiden og ikke foran. En delvis vakuum vil danne når gassen kjøles litt, suger i mer luft fra fronten etter behov.

• Plass lokket du fjernet med Boksåpner tilbake på kan. Tips kan på slutten og la det stikker sin eksos i luften. Kontroller at du bruker ekstra blokkene på dette punktet for å sitte under kan på en måte som gjør at luften inn inntak (valve siden av). Kontroller at du påføre går til de to blokkene med en skrue i hver blokk. Du kan gjøre dette ved boring i sidene av ekstreme foran på kan og predrilling et hull i blokker av tre der du vil skruene å gå i. Hullene i tre og kan må være riktig størrelse, slik at det er ingen lekker fra kan og det er god "bite" i tre. Den vanskelige delen kommer i å få skruene i disse hullene og så i blokkene. Hvis din skrutrekker er kort (eller fleksible) nok, du kan potensielt stramme skruene eller i stedet velge for å bruke p-nosed tang for å stramme. Hvis du gjør en testkjøring og er sikker på hullstørrelsen i lokket på, kan du bruke J-B sveise for å gjøre den permanent.

• Lys motoren etter dekker åpningene motoren og motoren er rystet for å distribuere brennbar væske drivstoff. Du må være forsiktig at det er ingen lekker ut foran. I tillegg, hvis det er for mye drivstoff damp og luft drivstoffblandingen ikke er akkurat vil motoren være vanskelig å starte. Risting kan distribuerer drivstoff som fordamper nok til å forsyne damp. Siden du har en rekke hull i kammeret, må du være forsiktig med alle drivstoff som lekker ut som det er en brannfare. Bruke muntlige sprøyten å tegne metanol og deretter sprute forsiktig en liten strøm av flytende ned rundt innsiden av kan, slik at muligheten for væsken som skjemaet damp som det går ned innsiden av kan. Ikke pust damp; Kontroller at du fortsatt kan holde damp i kan for forbrenning. Væske som renner ned sidene bør stoppes av konsentriske sirkler i bunnen av kan. Forbered ditt lang-nosed lettere. Drivstoff injektoren hullet brukes i mindre motorene hovedsakelig for tenningen i stedet for å injisere mer drivstoff. Tenne lettere, og sette den opp ved siden av hullet slik at flammen går innenfor gjennom det lille hullet for tenningen. Motoren kan trenger mye finjustere å bli den arbeider akkurat. Du må også bruke hårføner for å tvinge i varm luft i luften inntak forbi ventilen slik at motoren blir nok luft til luft-drivstoffblandingen kjøre. Husk at denne maskinen er bare ment for å kjøre for skudd perioder for å unngå overoppheting av deler, men dette bør være nok til å komme i gang. Sikker og alltid arbeid under oppsyn av en ekspert. Bedre ennå, har en ekspert gjøre dette for deg slik at du ikke får vondt.

Tips og advarsler

  • Ikke gjør dette hjemme. Denne artikkelen er for informasjon/underholdning formål bare og ved å gjøre noe i denne artikkelen, bekrefter du at du gjør det på eget ansvar og alle ansvar. Jetmotorer er ekstremt farlig og vanskelig for lys. Metanol er meget brannfarlige og giftige. Pass på å bruke etanol i et godt ventilert sted og bruke hansker slik du ikke absorbere det gjennom huden din. Ha tilstrekkelig hørselsvern som motoren blir høyt.