Tre hardhet & tetthet

January 16

Selv om trær er bredt gruppert i hardtre og softwoods, er det bemerkelsesverdig at disse kategoriene ikke nødvendigvis likestille med faktiske tre hardhet. Hardhet og tetthet kan også variere mellom massetetthet og hjerte tre på samme treet.

Softwoods og Hardwoods

Vilkårene "Gran" og "hard" er ikke kategorisert av hardhet, men heller ved en cellulær struktur. Selv om ikke alltid saken, har løvtre trær vanligvis større styrke enn softwoods.

Hardhet

Tre hardhet måles ved Janka testen, som måler den nødvendige kraften å presse halvparten av en stål ball diameter i et utvalg av tre. Janka skalaen er en hendig referanse for tregulv spesialister og andre.

Tetthet

Vanligvis tetthet korrelerer med styrke og hardhet, og super tett tre, som ironwood, lever opp til navnet sitt. Den måles av vekten av en gitt vevsmasse av tørt treverk.

Massetetthet og hjerte tre

Massetetthet er utvendig wood, rett under barken, som inneholder noen levende celler. Artene er interiør wood som har ingen levende celler.

Tetthet diagrammer

Tetthet er for ulike treslag nyttig Trebearbeiding referanser. For eksempel lav tre som balsa (170 kg per kubikkmeter) er perfekt for modell bygning, men høy tetthet tre som hvit aske (670 kg per kubikkmeter) gjør holdbare, vakre møbler.