Liste over nattlige primater

December 28

Liste over nattlige primater

Primater er en gruppe av pattedyr med 233 kjente arter fordelt mellom 13 forskjellige vitenskapelige familier. De fleste primater er aktive på dagtid, men medlemmer av seks forskjellige familier er utelukkende nattlige og har spesielle tilpasninger som store øyne til å håndtere mørke. De andre syv familiene har også enkelte arter som er nattdyr, men de fleste av dem er fortsatt aktive i en del av dagslys timer.

Natt aper

Familie aotidae, eller natt aper, består av åtte forskjellige, nært beslektede nattlige arter. Alle åtte arter i Sentral- og Sør-Amerika og lever i tropiske skogkledde områder. Apene kalles også ofte ugle aper på grunn av deres store, runde øyne. Alle artene er hovedsakelig aktiv om natten, men dagslys aktivitet har vært vitne til. Arter i denne familien inkluderer mas natt monkey, Andean natt ape, bråkete natt monkey og Nord natten ape.

Tarsiers

Familie tarsiidae, eller tarsiers, inneholder syv arter av nattlig primas. De er små primater tykk pels og store øyne. Alle tarsiers er innfødt til øyene i Sørøst-Asia Borneo, Sumatra og Sulawesi. Primater er tre bolig, bor i de tropiske regnskogene i øyene. Arter i denne familien inkluderer pygmé, pelang, western og Dian's tarsiers.

Aye Aye

Familien daubentoniidae består av bare ett primate arter kjent som aye aye. Det er en liten, nattlige dyr som lever i trær av øyas regnskoger. Aye aye har en lang kropp med en buskete hale. Den har karakteristiske hender med en langstrakt tredje siffer som brukes til å finne insekter under trebark. Aye aye er helt nattlige.

Dverg lemurer og musen lemurer

Familien cheirogalidae er en stor gruppe med 21 ulike levende arter. Kjent som dverg eller musen lemurer, er arter i denne gruppen blant de minste av alle primater. De er alle treet-bolig, nattlige dyr som bare finnes vill i skogene i Madagaskar. Arter i denne familien er delt inn i fem slekter: hårete-eyed dverg, dverg lemurer, musen lemurer, gigantiske musen lemurer og gaffel-merket lemurer.

Bushbabies og Galagos

Bushbabies og galagos tilhører familien galagidae som består av 11 arter. De er en gruppe av afrikanske nattlige primater av liten størrelse. Alle artene lever i trær og er svært smidig og rask mens du flytter fra tre til tre. Tre arter av dyr finnes i denne familien: p klør og mindre og større bush-babyer.

Lorises og Pottos

Familien lorisidae består av seks arter kjent som lorises. De er små, tree-bolig primater innfødt til Afrika og deler av Asia. Nært knyttet til galagos familien, de er også hovedsakelig nattlige og har store øyne egnet til å se i mørket.