Papirpenger gradering vilkår

May 12

Papirpenger gradering vilkår

International pengeseddel Society har vedtatt flere gradering ved konstatere tilstand papirpenger. Enten en solfanger eller en person som er interessert i kvaliteten av sedler, er det best å vurdere papirpenger utenfor en beskyttende holder og under god belysning. Du må slå papiret penger i en vinkel å identifisere noen feil.

Skarpe Uncirculated notater

En skarp Uncirculated (CU) note har ikke eventuelle feil. Den utsteder myndighet, samler, offentlige eller økonomisk institusjon representant har ikke mishandled notatet. En CU Merk funksjoner naturlig glans, er ren, har torget, spisse kanter og ingen misfarging.

Om Uncirculated notater

En merknad om Uncirculated (AU) er nesten perfekt. Den har ingen bretter eller kaster ennå kan vise mindre feil. I tillegg må en AU Merk telling kaste på kantene eller en lett sving i midten. Øyensynlig levende, med sin opprinnelige glans og skarpe hjørner.

Fine notater

Svært Fine (XF) notater viser liten håndtering og er ikke så skarpe ser som UC note. En XF merknad har en tung brett eller totalt tre liten bretter. Den har fortsatt originale glans, og hjørnene kan vise mindre avrunding av kantene.

Veldig fin notater

Veldig fin (VF) sedler vises litt skitten. Et VF notat fortsatt har skarpe papir, men har noen farge flekker. Dessuten, det fortsatt vises attraktive, men kan ha en liten bit av slitasje. Det kan dessuten ha flere bretter, vannrett og loddrett.

Fine notater

Fin sedler begynner å føles myk og er ikke skarpe som UC notater. Fine notater mange bretter, rynker og viser en betydelig mengde sirkulasjon. Notatet har farge, men mangler sin opprinnelige glans. I tillegg vises små mengder skitt, og notatet kan ha liten tårer på kantene, men dette påvirker ikke utformingen av Seddelen.

Veldig gode notater

En veldig god (VG) Merk viser noen overgrep gjennom sirkulasjon, men det er fortsatt i ett stykke. I tillegg kan du vise design på begge sider av notatet i sin helhet. Det kan vises halte, har slitasje på hjørnene og noen kutt i seddelens design.

Gode notater

Gode (G) notater vise en tung sum skade lengre tid i sirkulasjon. De har mange bretter, folder, hull, misfarging og pinholes. Disse notatene er fortsatt intakt og kan ha små mengder av graffiti.

Rettferdig notater

En rettferdig seddel vises ødelagt. Det ser kjedelig, skittent, falmet og halte. Noen stykker av Seddelen er revet eller mangler

Dårlig notater

Noen samlere refererer til dårlig notater som filler. Denne valutaen vises alvorlig skadet. I tillegg må disse sedler merkene, store hull, flekker og mangler brikker.