Interessante fakta om annet laks

May 11

Annet laks, også referert til som rød eller blueblack laks, er saltvannsfisk det rase i ferskvann. De er oftest funnet i Nord Stillehavet, men er også oppdaget i Alaska gulfen og Bering Sea. Mindre enn Coho eller Chinook laks, varierer de fra 5 to17 lbs. i størrelse.

Interessant livssyklus

Som alle Pacific laks, sockeye født og avlet for de første årene i ferskvann, oftest i streaming innsjøer. De fleste sockeye vil etter 3 til 4 år og deretter reise ut til havet, hvor de kan bo et annet 1 til 4 år. Når det er tid å rase, laksen migrere til det friske vannet der kort tid etter avl, de vil dø.

Farlig overføring

Noen sockeye forblir i deres innfødt ferskvann til død, og noen vil bare dø på reise tilbake til den ferskvann fra havet, enten på grunn av strenge rute (som kan være så langt som 1000 miles) eller rovdyr som bjørn eller måker. De som gjør det vil være tilbake til vannet som de ble født.

Særpreget utseende

Annet laks er kjent for deres lys rød hud, men de faktisk forblir silverish blå mens han bodde i havet, derav navnet inn Blue laks. Når de kommer tilbake til frisk vann å gyte, blir imidlertid ryggen flammende røde og hodet, en grønnaktig tone. Klar-til-rase menn vil også utvikle en pukkel i ryggen samt en hekta kjeven med små, synlig tenner.

Diett

I motsetning til andre laksen i deres arter, sockeye lever på dyreplankton og små skalldyr, som krill eller små reker. Den oransje krill og reker gir laksen sine karakteristiske oransje fargede kjøtt.

Fordel for mennesker

Annet laks er tatt i sine lyse oransje, saftige. De er konsumert av mennesker frisk men også frosset og hermetisk. Mangel på oceanic fisk i kostholdet også står for lavt nivå av kvikksølv i kroppen. Sockeye pleier å være den dyreste laksen på grunn av deres smak og fleksibiliteten til forberedelse.