Hvordan gjenkjenne tegn på spesielle behov i utviklingen av barn

June 11

Hvordan gjenkjenne tegn på spesielle behov i utviklingen av barn

Selv om det er vanskelig å ikke sammenligne barnet utvikle barn venner eller listene av utviklingsmessige milepæler henger i den pediatrician office, er det viktig å huske at hvert barn er forskjellig. Ikke alle forskjellen i tempo eller sekvens av ferdigheter er en grunn til bekymring. Men når det er tegn til spesielle behov i et lite barn, er foreldre i best posisjon merke og ta disse tegnene. I mange utviklingsmessige funksjonshemninger, kan tidlig diagnose og tidlig intervensjon ha en betydelig innvirkning på barnets fremgang.

Instruksjoner

• Observere nyfødtes bevegelser og svar på stimuli. Innen den første måneden, bør han start foretrakk Høykontrast mønstre og menneskelige ansikter, og vil fokusere på objekter i åtte til 12 inches av ansiktet. Han kan slå hodet mot kjente stemmer eller lyder. Snakke med din barnelege hvis barnet ikke reagerer på lys lys eller høy lyd, eller ikke spiser godt. Musklene som virker uvanlig stiv eller disketten er også en grunn til bekymring.

• Tilby din baby mange muligheter for bevegelse og sosial kontakt. Ved en alder av tre måneder, vil en baby ha bedre fysisk kontroll, inkludert løfte hodet opp når hun ligger på magen og holder på et objekt når det er gitt til henne. Sosialt, babyer denne alderen vanligvis gråter når de er ubehagelig, bli rolig når de er holdt, og smile når noen smiler til dem.

• Spill med barnet ditt med en variasjon av leker, som rangler og blokker. Med seks måneder, bør en baby nå objekter, vanligvis å sette dem i munnen. Han skal også kunne rulle over og sitte med støtte.

• Lytte til lydene babyen lager. Alder i seks måneder, vil babyen babble og ler. Hennes første bursdag, hennes babling begynner å høres mer ut som tale og hun vil ofte si hennes første ord. Hun viser også at hun forstår kjent ord og navn på kjente personer ved å se dem når de kalles.

• Gi baby muligheter til å praktisere sin utvikle motoriske ferdigheter. Han skulle være kunne spise uavhengig fingermat som frokostblanding og drikke en kopp med hjelp av sin første bursdag. Han vil også kunne gjennomgå på dette punktet, vil bli bedre på å stå uavhengig og vil begynne å gå med støtte.

• Lytt til barnet som hun begynner å samhandle med andre barn og voksne. Som en pjokk og preschooler, barnet ditt vil begynne å etterligne lyder, ord og handlinger av andre, og hennes tale og ordforråd blir mer komplisert. Hun vil også oppsøke å vise dem ting eller be om hjelp, og begynner å bli mer uavhengig av foreldrene.

• Se pjokk mens han spiller. Etter to år, skal han kunne gjøre et lite tårn av blokker eller delta i enkle late spill som mate en baby doll. Når han blir tre, vil han kunne spille enkle, tur tar spill og nyte mer komplekse late som spiller. Han skal også kunne løse problemer som gjør et leketøy arbeid eller finne en skjult objekt, og montere et puslespill med fire brikker.

Tips og advarsler

  • Sammenligne leker barnet liker for leketøy av hans jevnaldrende å avgjøre om hans interesser er alder riktig.
  • Oppsøke filmvisninger tilbys av lokale skoler eller sykehus. De vil observere barnet eller bruke vurderingsmetoder etter utviklingsmessige problemer.
  • Ikke hoppe til konklusjoner om barnet ikke oppfyller en forventet milepæl. Det er en aldersgruppe for hver ferdighet som anses normalt.
  • Hvis din barnelege ikke tar dine bekymringer på alvor, fortsette å observere barnet ditt, og ta det opp igjen eller se en lege for en ny mening.