Egenskapene til det elektromagnetiske spekteret

July 7

Elektromagnetisk energi er stråling som slippes ut fra en bestemt kilde, som solen. Denne energien er ut som bølger som reiser i lysets hastighet. Hver bølge har forskjellige energinivå og bølgelengde, og disse ulike typer bølger utgjør det elektromagnetiske spekteret. Typer bølger kan organiseres fra laveste energi og lengste bølgelengde til høyeste og korteste bølgelengde.

Radiobølger

Radiobølger er mellom 10 000 km og mindre enn en meter i lengde. Mennesker opprette radiobølger ved hjelp antenner som manipulere elektroner. Jordas ionosfæren--del av atmosfæren - gjenspeiler radiobølger tilbake på bakken, slik at menneskeskapte radiosignaler mottas på svært lange avstander.

Mikrobølgeovner

Mikrobølgeovn er mellom 30 cm til 1 millimeter i lengde. Mikrobølgeovn er ideelle for bruk i kommunikasjon fordi ingen kjente naturlige objekter avgir denne formen for energi. Mobiltelefon kommunikasjon bruker mikrobølger. De brukes også av astronomer lære om galaksen struktur. Når den brukes for matlaging, er molekylene i maten begeistret av stråling.

Infrarød

Disse bølgene er til noen få mikrometer lang, og også kjent som Strålevarmeapparater. Infrarød stråling er et resultat av termisk bevegelse av molekyler. Noen night-vision beskyttelsesbriller og andre ser utstyr er utviklet for å oppdage dette spekteret. Siden kroppen produserer varme, kan dette utstyret oppdage mennesker i pitch-black forhold.

Synlig lys

Synlige lysbølger måler ca 0,35 mikrometer til 0.9 mikrometer. De inkluderer alle farger at det menneskelige øyet er i stand til å se. Mange objekter avgir synlig lys, som stjerner, lyspærer og bål.

Ultrafiolett

Stjerner er en kraftig kilde til UV-stråling. Jordens ozonlaget beskytter mennesker fra de fleste av solens UV-stråler. Gjenværende stråler som ikke blir blokkert kan forårsake solbrenthet. UV-stråling kan drepe bakterier og virus, og brukes for sterilisering av utsatt produkter og områder.

Røntgen

Røntgen har enda mer strøm enn UV-stråler, og forårsake alvorlig biologiske skade ved høye doser. Eksploderende stjerner og sorte hull avgir røntgenstråler. Kontrollert røntgen brukes til bilde strukturer i menneskekroppen for medisinske formål. Røntgenstråler fra solen blokkeres av atmosfæren, beskytte livet fra skadevirkninger.

Gammastråling

Mest energiske bølgene i det elektromagnetiske spekteret er gammastråling. Forskere har oppdaget gammastråling fra star eksplosjoner. Noen radioaktivitet elementer på jorden produserer gammastråling, og de er skapt kunstig av partikkel Hurtigvalg. Leger kan også bruke begrenset strålingsdoser denne for å drepe kreftceller.