Kattene & Sengevæting

December 12

Kattene & Sengevæting

En brå endring i kattens opptreden, som Sengevæting, kan være den første ledetråd at katten din er ulykkelig eller usunn. Det er viktig å undersøke de mulige årsakene til problemet slik at behandling kan gis raskt, gjør både deg og din cat mye lykkeligere.

Stress

Stress er en vanlig årsak til katten funksjonalitetsendringer. Det kan være forårsaket av noe så enkelt som en skitne søppel bokse eller store som flytte til et nytt hus, få nye eiere eller en ny katt introduseres i husholdningen. Løse feline stress kan være vanskelig til årsaken er oppdaget. Oppretter et fredelig, kan stabilt miljø med familiær lukt og ren sandkassen bidra til å løse kattens stress og bidra til å oppmuntre det å urinere på rett sted.

Infeksjon

Kattene, som mennesker, kan utvikle smertefulle infeksjoner som påvirker deres blærefunksjon. Dette kan forårsake smerte, ubehag og manglende evne til å gjøre det til søppel boksen. Vanlige infeksjoner som kan forårsake denne typen endringer inkluderer urinveisinfeksjon, nyre infeksjoner og blære infeksjoner. Smerten ved vannlating kan noen ganger føre til en negativ reaksjon til å bruke sandkassen, siden katten kommer knytte vannlating smerte.

Territorium

Territorium merking er et eksempel på en virkemåte som kan føre til Sengevæting inne kattene. Dette kalles "sprøyting" er utstilt ved både mannlige og kvinnelige katter. Territorium-merking atferd kan være et svar til annet kattene inne huset, angst, besøkende, et nytt familiemedlem som en baby eller utenfor kattene komme inn i kattens territorium. Det finnes flere mulige løsninger på sprøyting og territorielle atferd inkludert tidlig spaying eller kastrering.

Behandling av sengetøy

Blot opp så mye urin med papirhåndklær. Sengetøy som ikke kan vaskes, som madrasser, kan behandles med en løsning av 50 prosent vann til 50 prosent hvit eddik sprayet på området. Dette fungerer også i situasjoner der urinen har tørket. Når behandlet med eddik løsning, dryss natron over området. La tørke og vakuum sengen grundig. Dette kan gjentas om nødvendig. Det er ikke anbefalt for stoff som ikke er farge sikkert; Hvis du er i tvil, test løsningen på en iøynefallende området først.

Forebygging/løsning

Forebygge cat Sengevæting, avhengig av årsaken til problemet oppstod. For atferdsdata problemer som stress, kan å skape et rolig og trygt miljø lindre dette. Kontroller at en ren søppel boksen er tilgjengelig til enhver tid og la din katten der de har noen familiær lukt og personlige plass. Katter som viser territorium merking atferd kan bli avskrekket ved hjelp av et kommersielt produkt som Feliway eller å bli spayed eller neutered. Hvis virkemåten kommer fra en infeksjon, kontakt din veterinær - behandling infeksjon vil ofte oppklare unormal Sengevæting virkemåten.