Hva er de to sidene av natur & Nurture debatt?

June 2

Hva er de to sidene av natur & Nurture debatt?

"Min mann bedro meg fordi det er i sin natur," eller, "som kvinne stjal fordi hun ble oppdratt i et ødelagt, fornærmende hjem." Disse slags forsøk på å forklare eller forstå menneskelig atferd er eksempler på naturen kontra omsorg debatt. Tilhengere på begge sider av denne pågående debatten forsøker å forstå hva fører folk til å tenke og handle på bestemte måter.

Natur definert

De som tror at naturen er årsaken til menneskelig atferd ofte basere deres argument på genetikk. De hevder at problemet er et resultat av arvede egenskaper som mennesker er født med. Til tross for erfaring og ytre omstendigheter endres en persons fundamentale natur og egenskaper ikke. Dermed kan tatt til ekstreme, tilhengere av "natur" siden argumentere at det er noe slikt som fri vilje fordi vår skjebne har allerede blitt bestemt av våre karaktertrekk. Dermed etter noen som mener bestemmer virkemåten, selv om et barn har fantastiske livserfaringer og en fremragende oppvekst, hvis han er genetisk predisposed voldelig atferd, ingen mengde gode foreldre kan endre som.

Styrk definert

Tilhengere av nurture siden av debatten hevder at miljøet er den viktigste faktoren som avgjør menneskelig atferd. Ifølge denne teorien, folk er ofte begunstigede eller ofre for omstendigheter utenfor: barn i sunn, positiv miljøer er mer sannsynlig til å vokse til produktive vellykket voksne enn barn oppdratt i negativ, truende miljøer. Dermed er menneskers atferd en refleksjon av hvordan de ble reist og situasjonene de opplevd i livet, ikke et resultat av arvede egenskaper. Barn kan ha blitt født med Einsteins IQ, men hvis hun ble oppdratt i et miljø som devaluert intelligens, det er lite sannsynlig ville hun skulle bli en stor vitenskapsmann.

Studier

Studier som involverer adopsjon eller identiske tvillinger som skilles ved fødselen brukes som bevis i debatten. Dette er fordi disse situasjonene hovedsakelig eliminere en faktor eller det andre. Hvis adopsjon studier ser forskere på barn som ble født i ett miljø og oppvokst i en helt annen. Tvillingstudier, er identiske tvillinger i ulike miljøer undersøkt. Adopsjon erfaringene viser en sammenheng mellom visse atferd og genetikk fordi biologiske foreldre og barn delt visse atferd, men ikke det samme miljøet. Twin studier viser også at genetikk spiller en sterk faktor i menneskelig utvikling og atferd. En studie viste en 50 prosent samsvar mellom kriminell atferd i tvillinger. Men etterlater dette også rom for miljømessige faktorer å spille en rolle.

Betraktninger

Selv om folk i ikke-vitenskapelige debatten kan side lidenskapelig natur eller omsorg, tror de fleste forskere at Art og nurture er begge faktorer som former mennesker. De viktigste argumentet er dermed ikke bare naturen kontra omsorg, men hva i hvilken utstrekning hver faktor påvirker individer, og på hvilke områder. I tillegg spiller andre faktorer som kultur, rase og samfunn en rolle i utformingen av en person. Til slutt, ifølge forskere, verken side har alle svarene på hvorfor folk bli som de er-de begge har noen av svarene.