Om Talent agenter

July 17

Om Talent agenter

Uten en kompetent talent agent er det vanskelig for noen i den skapende kunsten - som skuespillere, forfattere, musikere, modeller eller voiceover talenter - å tjene en anstendig leve i hennes utvalgte felt. For å oppnå den aktiviteten, må agenter overtale talent kjøperen at klienten er en passende plass for prosjekttypen blir vurdert. Hovedsak er en talent agent en selvstendig næringsdrivende som må sjonglere mange forskjellige roller - regnskapsfører, coach og fortrolige - for å lage et merke, etablere et solid rykte, og gi nok arbeid for kundene å holde dem på lønningslisten.

Historie

Talent agenter har vært en del av norsk underholdnings stoff siden vaudeville æra av 1890-tallet, men holdt færre kort å spille, spesielt i filmen, hvor de store filmselskapene egentlig bestemt hvilken skuespillerne og skuespillere arbeidet, eller ikke. Når de studios' makt redusert i løpet av 1950 og 1960, talentbyråer tok på større betydning - som også falt sammen med rock 'n' roll stige som en masse underholdning medium, drevet av millioner av fans med disponibel inntekt. Ved 1970 og 1980, hadde fem store spillerne kommet, inkludert Creative Artists Agency (CAA); Forsøke Talent Agency (innsats); Internasjonale kreative Management (ICM); United Talent Agency (UTA); og William Morris Agency (WMA), en av de eldste og lengste etablerte i feltet. Seg imellom utøves denne gruppen enorm innflytelse i feltene fungerende, litterære og musikalske ofte fungerer som en uoffisiell rørledning industrien sladder og bellwether trender - en kraft som bare vokste under fremveksten av Internett og digitale medier på 1990-tallet.

Funksjonen

Talent agenter samsvarer egentlig klienter med talent kjøpere – inkludert cruise lines har filmstudioer, konsertsaler, Modellbyråer og plateselskapene, i bytte for en kommisjon. Prisene er vanligvis 10 å 20 prosent for hver jobb agent definerer. Agenter presenterer vanligvis løsning for spesifikke behov, enten det er å finne en birolle i karakter drama eller slags personlighet kreves for en 60-sekunders reklamen. Agenten presenterer klientens kvalifikasjoner - hodet skutt, modell portefølje eller musikk demo - og hvis kjøperen godkjenner, fremgang å arrangere detaljer om den bestemte jobben. I noen tilfeller kan talent registrere en flerårig avtale med en agent, når han har vist seg kommersielt - starter et forhold som vil binde dem sammen i årene som kommer.

Typer

Jo større byrået, spesialisert jo mer agent. Mindre én-, to - eller tre-person organer kan kreve en større kropp av klienter å få inn nok oppdrag å gjøre virksomheten tilstrekkelig lønnsom--som kommersielle og voiceover talenter, som trenger representasjon som deres film og TV kolleger. Modellbyråer håndtere beauty pageant og mote verdener, mens musikk agenter vanligvis håndtere handlinger som har etablert seg minst som solid lokale eller regionale konsert uavgjort - selv om noen kan også sikre auditions for cruise ship musikere, som utgjør en egen kategori for seg selv. Litterære agenter fungerer på destinasjonssider avtaler for håpefulle og etablerte forfattere, i tillegg til relaterte oppgaver, for eksempel film behandlinger av en populær bok eller lyd- og rettigheter.

Betraktninger

Typen representasjon som kreves avhenger sterkt på personlige byrå stil og filosofi--større organisasjoner kan ta på flere kunder, men overdådige personlige tid og oppmerksomhet på en håndfull topp moneymakers. Fremdeles kan andre velge representerer bare én eller to handlinger, eller en bestemt kunstneriske sjanger, med større praktisk veiledning - som kan eller ikke kan være egnet for potensielle kunstneren. En forsiktig gjennomgang av organisasjonens retningslinjer, talent vaktliste og andre handlinger anbefalinger anses den beste måten å avgjøre om talent vil blomstre der - eller visne på vintreet. Artister med crossover drømmer også krever spesiell oppmerksomhet - skuespiller pleie rock 'n' roll drømmer kan kreve en separat agent å representere deres ønsker i området, for eksempel.

Advarsel

I den offentlige tenkemåte, er ledere og agenter roller ofte forvirret - delvis fordi disse rollene ofte overlappe. Dette gjelder særlig i uavhengig musikk verden, der færre ressurser tendens til å være tilgjengelig. For praktiske formål, men er bare agenter bemyndiget til å forhandle kontraktsmessige ordninger for sine kunder, mens ledere kan bare starte dem. Ledere kan også spille en større strategiske rolle i sine klienters karrierer, mens agenter tendens til å fokusere mer på kontraktsmessige og planlegging. Mangel på forståelse av disse funksjonene kan åpne døren for talent byrå svindel, som utøvere krever store mengder penger på forhånd før noe arbeid er faktisk ferdig. Dette er motsatt praksisen med anerkjente agenter, som ikke belaste penger før de sikre en betalende jobb – men kan anbefale trinnene som koster penger, for eksempel bilder eller trening, for eksempel.