Hva skjer med Global oppvarming når isen smelter?

July 3

Hva skjer med Global oppvarming når isen smelter?

Den gjennomsnittlige temperaturen på jorden vil stige av 3.3 grader F innen 2050, ifølge National Health Services i Storbritannia. Mens mye av forskningen er i en tidlig fase, synes det at effektene av smeltende isbreer fra global oppvarming er bokstavelig talt omforme vår verden.

Disappearing Isbreer

Annethvert år et område av is tilsvarer størrelsen av Danmark forsvinner rundt Nordishavet, sier Worldwatch Institute. Is som gjenstår er omtrent halvparten så tykke som det en gang var. Ifølge National Health Services, har om lag 40 prosent av isen volumet forsvunnet i de siste 30 årene. I Antarktis, verdens kaldeste kontinent, har tre massive isen ark forsvunnet.

Stigende havnivå

Havnivå har økt med 4 til 10 inches per år de siste århundre. Årsaken til økningen, ifølge NHS, er landbasert isen smelter og stigende havet temperaturer. Havet utvider som det varmer. Himalaya utgjør det største innskuddet på isen utenfor de polare områdene. En FN-studie spår at alle breene i regionen vil være smeltet av 2035; en femtedel har allerede smeltet. Hvis Danmark isdekket smelter helt, ville mer enn 20 fot vann stige over kystlinjer over hele verden.

Istid

Britiske forskere er foregriper en istid på den nordlige halvkulen, på grunn av smeltende breen vannkjøling Atlanterhavet. "Hvis nok kalde, friske vannet kommer fra smeltende polare iskapper og de smeltende isbreene Grønland renner i nordlige Atlanterhavet, den ville nedlegge Golfstrømmen," sier Thom Hortmann på webområdet vanlige drømmer; Golfstrømmen holder Europa og nordøstlige Nord Amerika varm. Forskning fra University of East Anglia ryggen Hortmanns uttalelse: Global oppvarming kunne ha en "paradoksale" effekt når Grønland isen smelter og isbreer er rettet Sør.

Habitat

Smeltende isbreer vil redusere tilgjengelige habitat isbjørn og andre dyr som lever i nord. Også vil effekten av havnivået bli følt av fugler og andre dyr som de migrere til å tilpasse seg det kalde klimaet. Ifølge University of Wisconsin, er fugler som er avhengige av mat som bor i vannet der smeltevann møter havet døende. Universitetet fortsetter med å si at en stigende havnivå er synkende mengden lys som har tilgang til korallrev for fotosyntesen.