Hvordan fungerer en Nintendo 3DS uten briller?

May 11

Nintendo 3DS håndholdte spillkonsollen lansert i 2011 til mye fanfare. Folk var opphisset ved tanken at Nintendo hadde endelig løst vanskelig puslespill å levere 3D grafikk uten bruk av noen spesielle briller. Andre elektroniske enheter hadde oppnådd dette allerede, men solgte dårlig, betyr at 3DS stod den første briller gratis 3D apparat å nå masse. Nintendo setter betydelig innsats i design og kom opp med en interessant løsning.

Dybdesyn

For å se i 3D, må du se på to annerledes bilder på samme tid, hver viser den samme visningen fra en litt annen vinkel. I naturen, er dette ikke noe problem: øynene sitte et par inches hverandre, deres ulike visningsvinkler muliggjør dybdesyn. På en flat elektronisk skjerm, men illusjonen av dybde opprettes med to bilder projisert på skjermen samtidig, sett gjennom et filter slik at venstre øye ser ett bilde og høyre øye ser den andre. De fleste 3D-grafikkteknologier har hittil stolt på briller gjøre filtreringen. Gammel stil rødt og blått glass brukes farge absorpsjon. Etterfølgende innovasjoner brukt polarisering i stedet gir bedre bildekvalitet. Nyere briller fungerer annerledes. I skjermbildet viser vekslende bilder for venstre og høyre øynene på en rask bildefrekvens og glass svare på radiosignaler fra projektoren, mørkere hver linse ulik å produsere en 3D-effekt.

Parallakse barriere

Nintendo 3DS eliminerer behovet for glass ved å innlemme bildefilteret i selve skjermen. Dette filteret, kalt en "parallakse barriere," består av en rekke svært tynne stolper loddrett over skjermen. Disse barer blokkere nettopp halve skjermen-liksom som ser gjennom et vindu som persienner er skrå halvveis lukket. Men bruke barene svært nøyaktig avstand som utnytter forskjellige vinkler som øynene vise skjermen. De blokkerer halve skjermen fra venstre øye, og den andre halvparten av skjermen fra høyre øye. Resultatet er at du kan se hele skjermen, men i en serie av vekslende loddrette bånd, henholdsvis, bare ett av øynene kan vise.

Skjøtes bilder

3DS setter to bilder på skjermen samtidig. Ett bilde går til bånd som bare venstre øyet kan se, og andre bildet går til bånd som bare høyre øyet kan se. Disse to utblandet bilder skape illusjonen av dybde på flatskjerm- og dermed 3D-effekten. 3DS trenger en høy horisontal oppløsning slik at hver loddrett båndet er for smal for å legge merke til diskontinuitet mellom venstre øye bilde bånd og høyre øye bilde bånd. Derfor, 3DS øvre skjermen går på en total oppløsning på 800 av 240 piksler- eller 400 av 240 for hvert øye. Bare øverste skjermen på 3DS har 3D-grafikk. Den nedre skjermen forblir en todimensjonal berøring.

Begrensninger

For tredimensjonal effekt å arbeide, må du holde 3DS på nøyaktig riktig avstand fra ansiktet. Enheten leveres med en glidebryter slik at du kan justere denne avstanden som passer din komfortnivå. Du må også peke 3DS direkte på du stedet vippe den av på en side. Disse begrensningene utgjør problemer for spillere som flytte sine 3DS rundt mens de spiller. Nintendo har sagt det vil redusere problemene i fremtidige versjoner av 3DS. Fra September 2011, 3DS hadde solgt bare om 4,3 millioner enheter worldwide-imponerende tall i absolutte termer, men godt under Nintendos forventninger.