Fakta om toeggede tvillinger

November 22

Fakta om toeggede tvillinger

Toeggede tvillinger er den vanligste typen tvillinger, der nesten 75 prosent av tvillingene er broderlig. I motsetning til identiske tvillinger der ett egg er befruktet med en sperm og deler i flere embryo, er toeggede tvillinger faktisk to separate egg befruktet av to separate sperm, i en prosess som kalles toeggede. Dette skjer på grunn av en rekke medvirkende faktorer som alder, fruktbarhet behandlinger og arv.

Bli gravid med toeggede tvillinger

Det er to måter å bli gravid med toeggede tvillinger; gjennom superfecundation eller superfetation. Superfecundation er den vanligste måten for kvinner å bli gravid naturlig toeggede tvillinger. Dette er metoden der en kvinne utgivelser flere egg under eggløsningen, også kjent som hyperovulation, enten naturlig eller ved hjelp av fruktbarhet medisiner. Hvis to egg befruktet av to sperm, oppstår en broderlig twin graviditet. Superfetation skjer når en kvinne oppnår graviditet og senere ovulates en gang som også resultater i svangerskapet. Med denne metoden embryoene må annen oppfatning datoer, men vil bli født på samme tid.

Statistikk

Mens 75 prosent av tvillingene er broderlig, varierer forekomsten av tvillinger i stor grad basert på geografisk plassering og bakgrunn. For eksempel er toeggede tvillinger mest vanlig i Afrika, med priser så høy som i stadig 20 svangerskap blir en twin graviditet. Asia har stedet for minst vanlige toeggede tvillinger, ett i hver 500 svangerskap. Kaukasiere er et sted i midten med den forekommer om en i hver 125 svangerskap. Kvinner som er en broderlig twin seg, har en i 17 mulighet for å bli gravid et annet sett med toeggede tvillinger. Hvis du har en rekke toeggede tvillinger, er du dobbelt så sannsynlig å tenke toeggede tvillinger med en fremtidig graviditet.

Likheter mellom toeggede tvillinger

Fordi toeggede tvillinger fra to separate sperm, kommer hver med sitt eget sett av gener å tillegge til fysiske egenskaper og personlighetstrekk. Bortsett fra deling livmoren og har samme fødselsdag, er toeggede tvillinger mer like enn noen andre søsken. Ofte vil de ser like ut, som mange søsken gjør, men ikke så tett som identiske tvillinger i de fleste tilfeller. Men på grunn av deres nærhet fra unnfangelse er toeggede tvillinger ofte så nær hverandre følelsesmessig som identiske tvillinger.

Medvirkende faktorer

En rekke faktorer bidrar til bli gravid toeggede tvillinger. Hyperovulation eller utgivelsen av mer enn ett egg under eggløsningen, er arvelig; Derfor hvis toeggede tvillinger kjøre i familien, har du en høyere sannsynlighet for å bli gravid toeggede tvillinger. På grunn av hormonelle endringer har eldre kvinner også en større sjanse for å bli gravid tvillinger. De som gjennomgår fruktbarhet behandlinger som In Vitro fertilisering (IVF) har en 30 til 50 prosent sjanse for å bli gravid toeggede tvillinger som flere egg befruktet og implantert i livmoren.