Hva utgjør Global vind beltet?

October 20

Vinden er usynlig, så det faktum at det følger bestemte naturlige mønstre ikke er lett observerbare. Vind mønstre påvirker været over hele verden og bidra til å skape atmosfæren av regioner av jorden slik vi kjenner dem. Vinden er organisert i annen sone mønstre over jorden kalles global vind belter.

Vind

Solen faller på overflaten av jorden, atmosfæren og bakken, som utstråler varme opp i luften. Varm luft stiger opp i atmosfæren, der den kjøler og faller tilbake til jorden i elliptiske mønstre kalt celler. Dette er hvordan vind opprettes.

Rotasjon

Jordens baner på en tilt, og ulike deler av kloden har større eksponering for solen, avhengig av året. Dette skaper ujevn oppvarming av jordoverflaten, gjør luften i enkelte områder varmere enn i andre luft er lettere i enkelte områder av planeten. Disse forholdene endres i løpet av året, avhengig av hvilken del av planeten er mot solen på den tiden. Lettere luft øker hastigheten på cellen bevegelse, slik at luften er beveger seg med ulik fart i ulike celle band over hele planeten.

Fuktighet

Mengden varme i et område påvirker hvor mye vann fordamper i luften og kontroller hvor mye fuktighet luften holder. Den mer fuktighet eller fuktighet, luften inneholder, de tyngre det er. Dette forhindrer varmere luft cellene flyttes for langt og holder dem lokale, like tregere, kjøligere luften i andre celler opphold lokale. Dette er grunnen varmere områder rundt ekvator pleier å være fuktig og tropiske, og kjøligere nordområdene er tørrere og mindre vegetasjon tett.

Global vind belter

Global vind belter er dannet av en kombinasjon av cellen bevegelse og jordas rotasjon. Som jorden spinner, styrker det atmosfæren flytte i en høy hastighet. Dette fører til bevegelsen av luften i en celle til å flytte i en diagonal sirkel i stedet for en rett opp sirkel. Denne luften bevegelsen påvirkes ytterligere av faktum at siden jorden er en ball, rotasjonshastigheten ikke er konstant over hvert punkt på jorden, siden polakkene jordens ikke har så mye avstand å dekke i hver rotasjon som ekvator.

Geografi

Alle disse faktorene resultatet i nærvær av seks forskjellige band med celler, kalt global vind belter. Hver belte har sin egen karakteristiske vind bevegelsesmønster. De to polar cellene flytte i en vestlig mote fra polakkene mot ekvator. Midten breddegrad celler som inneholder mesteparten av Nord-Amerika i Nord-cellen, flytte i vestlig retning fra ekvator. Hadley celler som kjører på hver side av ekvator, flytte i en østlig retning mot ekvator. Lokale værfenomener som stormer og fronter kan midlertidig endre retning av vinden, men generelle bevegelse av vinden i alle områder av verden følger disse generelle mønstre.