Hva utgjør en halv søster?

December 20

Hva utgjør en halv søster?

Hvis du nylig har hatt noen endringer i din familie eller kjenner noen som har, er det naturlig å være nysgjerrig på hva ny slektninger bør kalles. Noen mennesker ikke bruke begrepet halvbror eller søster hele og bare vurdere alle det samme.

Definisjon

En halv søster er en søster som har bare én overordnet til felles med sine søsken. Halv søster kan for eksempel ha samme mamma som deg, men forskjellige fedre, eller den samme far du har, men forskjellige mødre. En av disse søsken forbindelser ville være en halv søster til deg.

Forskjellen mellom en halv søster og en følge

Noen mennesker bruker vilkår halv søster og følge om hverandre, men de er ikke det samme. En halv søster er relatert ved blod til deg av en av foreldrene, mens en følge er relatert til deg ved ekteskap. En trinn-søster har to ulike foreldre enn deg, men er relatert til deg fordi hennes mor eller far er gift med din mor eller far.

Betyr det spørsmål om du deler en mor eller far?

Per definisjon, er halv søsken relatert til deg på samme måte uansett om overordnet felles er mor eller far. Ifølge Tech Museum av innovasjon, søsken som del en mor har en liten mengde mer DNA til felles enn søsken som deler en far, men hvor er så liten at det gjør ingen forskjell.

Halv Sibling relasjoner

Halv sibling relasjoner varierer så mye som andre relasjoner innen familier. Noen full søsken er tett og noen er ikke, og det samme gjelder for halv søsken. Faktorer som kan påvirke hvor nær halv søsken er er hvor mye tid de tilbringer sammen, hvor nær i alder de er, om det finnes andre søsken og dynamikken i hele familien. Om foreldre behandle halv søsken kan samme også påvirke hvordan søsken forholder seg til hverandre.