Tale problemer med bokstaven R

October 17

Tale problemer med bokstaven R

Du smilte overbærende barnet lisped gjennom barnet snakke og pjokk skravle, men nå som han er eldre, kan det også hende du bekymret hvis han fortsetter å uttale "rock" som "wok." Denne manglende evne til å uttale "r" lyd er kjent som rhotacism. Vanligvis forsvinner wascally wabbit som barn modnes. Noen ganger, skjønt, barn som ikke får nødvendig hjelp kjempe med rascally "r" lyden i år.

Normal tale

Det er helt normalt for et lite barn til mispronounce "r" lyden. Ifølge Centers for Disease Control, et barn begynner å lage konsonant lyder så tidlig som 4 måneder. Som han fortsetter å bable, styrker han lepper, tunge og gane for tale. Han burde begynne å bruke ordene rundt 18 måneder og legge til nye ord stadig. Alder av 4, kan barn snakke ganske klart, men de fleste ikke mestre "r" lyden før alder 7, ifølge International barnas utdanning avdeling.

Hvordan 'R' lyden er laget

Barnet ditt må koordinere flere muskler i hennes kjeve og tunge i tillegg til hennes stemmebåndene for å foreta "r" lyd. Dette er en av grunnene til at lyden er en av de siste konsonantene en underordnede maler. I å gjøre dette lyd, de fleste av tungen hviler på ganeseilet mens spissen av tungen er plassert rett bak foran tennene. Hvis tungen er for lav, kommer en "w" lyd ut i stedet. Hvis tuppen av tungen berører foran tennene, stemmer barnet 'l' lyd, sier "lake" i stedet for "rake".

Hvordan helpe

Som din lærer barnet å snakke, spille spill sammen som oppfordrer til bruk av "r". Late som valper og knurre med en gjentatt "r" lyd. Lat til å være pirater og si "Argh!" mens sportslige bandanas og øye lapper. Logoped Karen George oppfordrer foreldre til å delta "r" lyd med en vokal som langt "e" lyd. Spre lepper bred start ved å gjøre langt "e" lyd. Så, mens holde lyden kontinuerlig, flytte til "r" lyden. Resultatet blir en lang kontinuerlig lyd som sier "eeeeer." Dette hjelper barnet føler tungen flytte fra stillingen som "e" til "r" posisjon.

Når søker hjelp

CDC antyder at foreldre se tale utviklingen nøye. Hvis et barn ikke er snakker tydelig alder av 4, oppfordrer CDC foreldre til å snakke med legen. Imidlertid kan "r" lyden være unnvikende for noen barn som har mestret alle de andre lydene. Ifølge International barnas utdanning avdeling bruk de fleste barn ikke lyden konsekvent til 7 år. Hvis barnet er eldre enn 7 og fortsatt sliter med "r" lyd, kan du se ditt barns barnelege eller snakke med skolen om tale terapi.