Alger fjerning i akvarier

October 4

En av de vanligste problemene står overfor i vedlikehold av akvariet er utviklingen av alger. Vekst av alger er nesten uunngåelig i et akvarium. Derfor er det eneste du kan gjøre å få informasjon om de ulike formene for alger som har en tendens til å vokse i akvarier og måter å eliminere denne primitive form av planteliv fra din fisken tank.

Typer av alger i akvarier

Alger er kjent for å ha ulike former, noen enda som angir de generelle helsen betingelsen av fisken tank. Grønnalger har hår-lignende utseende angir en akvariet det er i god stand. Tvert imot, karakterisere røde eller brune alger akvarium økologisk ubalanse eller en med dårlig vannkvalitet.

Alger fjerning fra fisken tank

Overlevelse og vekst av alger er avhengig av tre grunnleggende aspekter som er tilstedeværelsen av vann, lys og næringsstoffer. Utilgjengelighet av en av disse nøkkelfaktorer aids arrestere veksten av denne gamle formen av planteliv. Siden vann finnes i overflod i en fisken tank, trenger du å trekke de andre to viktigste kravene for å fjerne algene fra akvariet. Bruke en kombinasjon av alger fjerning metoder er vanligvis tilrådelig.

Protein Skimmer

Innføre et protein skimmer som forenkler fjerningen av et viktig næringsstoff som kreves for alger vekst kalt oppløst organisk saken (DOC). Bortsett fra eliminere DOC, reduserer et protein skimmer også nivået av andre næringsstoffer karbondioksid og nitrates, inne fisken tank. Denne fjerning metoden er ideell for kongeål fisken tank.

Algene-spising fisken

Legge til algene-spising fisken din fisken tank arter, som plecostomus steinbit og Siamese algene spisested, som naturlig beiter på alger, dermed hjelpe i sin eliminering. Disse fiskene pleier å spise grønne alger og kan ikke gjelde for andre typer alger.

Lys reduksjon

Redusere tilgjengeligheten av lys ved enten å plassere fisken tank fra naturlige kilder av lys eller holde lysene i lokalene slått av for betydelig varighet. Ikke Tillat fisken tank å få mer enn 10-12 timer med lys hver dag.

Næringsstoffer reduksjon

Fisk ekskrementer og oppspore næringen løses i tank vann danner næringsstoffer som hjelper vekst av alger. Endre vannet i din fisken tank daglig å minimere næringsstoffer tilgjengelighet. Endre minimum 20 prosent vann hver dag, og når alger redusere i tanken, endre 20 prosent av vannet to ganger i uken.

Forholdsregler

Avstå fra dekker tanken med plast som et mål på lys reduksjon. Plastdekselet tendens til å kutte av tilførsel av oksygen, som i sin tur fører til døden av fisk på grunn av kvelning.

Mens resorting til endring av vannet regelmessig for å fjerne algene, husk å ikke endre store mengder vann samtidig som det kan være skadelig for fiskehelse. Endre bare 20 prosent av vannet på et gitt tidspunkt.

Forebygging mot alger gjenvekst

Du kan ikke være avslappet permanent etter fjerne algene fra din fisken tank. Du må foreta kontinuerlig innsats for å hindre gjenvekst av denne primitive planteliv. Mate fisken bare en gang om dagen. Mengden av mat gitt bør være liten nok til å brukes i mindre enn to minutter. Fjerne død fisk og råtnende planter fra tanken umiddelbart som disse skjemaet utmerket næringsstoffet for algene oppblomstringen. Installere en ultrafiolett sterilisere i fisken tank å drepe alger celler før de begynner å vokse i tanken.