Hvor mange uker tar det for en Baby å utvikle?

November 22

Folk flest snakker om ni måneder av svangerskapet, men medisinske fagfolk snakker av en typisk svangerskapet varer i 40 uker. Teknisk, men det tar ca 38 uker for en menneskelig baby å utvikle i livmoren fra unnfangelse til fødsel.

Historie

40-uke-graviditet planlegge dateres tilbake til tiden da oppfatning var antatt å skje under menstruasjon. Vi vet nå at unnfangelse oppstår rundt tidspunktet for eggløsning, som for mange kvinner (men ikke alle) er ca to uker etter menstruasjon begynner.

Graviditet stadier

Medisinske fagfolk dele graviditet i tre faser, eller trimester.

Første Trimester

I de første 12 ukene av svangerskapet, befruktet ovum implantater selv i livmor lining (uke 3) og utvikler en ryggmarg (uke 4) og et bankende hjerte (uke 5). Alle lemmer og store organer, samt morkaken, er på plass av 12 svangerskapsuke.

Andre Trimester

Uke 13 uke 25, muskler og nervesystemet utvikle og mor begynner å føle fosterets bevegelse. Babyer født på omtrent 24 svangerskapsuke (og noen ganger også tidligere) kan hjelp, overleve utenfor livmoren.

Tredje Trimester

Uke 26 før fødselen, barnets hjerne og kropp vokser raskt og lunge utvikling forbereder barnet å puste luft. En full sikt baby er født i 40 uke av svangerskapet, selv om en variant av en uke eller to tidligere eller senere vanligvis ikke utgjør et medisinsk problem.