Hvordan skrive sanger på tastaturet

September 28

Hvordan skrive sanger på tastaturet

Tastaturet, er enten elektronisk eller en piano, ideelt for låtskriving fordi du kan spille akkorder og melodi samtidig. Dette lar deg arbeide med melodi og rytme samtidig, gjør det enklere å høre hvordan sangen høres ut som du skriver. Mens det er mange måter å lage en sang, er et tastatur effektivt for mange av disse metodene. Skrive sanger på et tastatur gir deg frihet til å utforske mange musikalske muligheter og kan du gi sanger liv for andre å nyte.

Instruksjoner

• Struktur ideen din sang. Det finnes ulike tilnærminger. Noen komponister foretrekker å starte med en akkordprogresjon og skriver tekster (ord) som de spiller progresjon. Noen komponister kan skrive ordene til sangen først. Starter med en lyrisk kan være nyttig fordi du har en melodi å arbeide med. Spille noen akkorder i kombinasjon. Hvis du har en lyrisk tema for sangen, skrive ord ned og prøv sang mens du spiller akkorder. Dette vil hjelpe deg med å finne harmoni du trenger for sangen. Ikke bekymre rytmen ennå. Målet er bare å finne akkordene som går med sangen og der endringer i disse sangene vil skje.

• Utvikle melodien. Dette er mest sannsynlig notatene som hører til ordene i sangen. Bruk musikk noteark. Du kan kjøpe tom noteark som har to diskant clefs og en bass nøkkel å imøtekomme sangtekster og et piano del. Skriv ord mellom to diskant nøkler og notatene som hører med ordene på topp treble nøkkel.

• Bygge rytmeakkompagnement til sangen. Til nå, du har arbeidet med å finne rett akkorder og plassere endringene akkord og tekster sammen, og du har skrevet melodien til ordene. Du er ikke knyttet til melodien. Du kan slette notater, og skrive nye hvis det er nødvendig å sangen, men nå du skriver en basslinje og en rytmisk struktur på andre treble nøkkel. Skrive rytme verdiene for akkorder først, og deretter skrive notater på bass nøkkel å støtte rytmen og fylle mellom endringene akkord.

• Spille sangen gjennom når du har skrevet en vers og koret, bare for å høre hvordan det kommer sammen. Låtskrivingen prosessen er en eksperimentell. Notater som jobbet i begynnelsen må endres når du utvikler sangen. Endringene kan være så enkelt som å legge til eller fjerne et notat fra bass nøkkel, endre et ord eller raffinering rytme delene av sangen.