Hvordan fungerer friksjon lekebiler?

July 7

Vår drevet friksjon leker

Friksjon leker, en klasse av leker både antikke og collectible og moderne og disponibel, drevet av fjærer. Kraften som trengs for å kjøre leketøy er samlet i våren og gitt ut i en rekke måter som våren unwinds.

Hvordan våren er sår

Stasjonen våren en friksjon-drevet lekebil sår når bilen bak hjulene er presset bakover mot en høy friksjon overflate. Teppet, eller enda et tregulv, kan fungere godt som en friksjon kilde, spinner hjulene bakover og svingete våren. Glass eller en våt overflaten arbeid mindre godt, ikke å gi nok friksjon for å flytte hjulene. I hovedsak brukes hjulene og aksel av en vår-drevet friksjon lekebil på samme måte som en fremtrekker for en gammel mekanisk klokke.

Ingen Cogs nødvendig

Mens mange våren drevet leker krever en brikke eller rekke hjul for å endre retningen på styrken av winder eller styrken av våren, trenger en enkel friksjon lekebil sjelden noen hjul. Aksel fungerer som en spole vinden av våren; bakover friksjon roterer aksel å vind om våren. Når bilen slippes, unwinds våren igjen, spinning akselen frem og propelling bilen. Bruk av en våren mangler eleganse og kontroll, men er herlig lett å forstå.