En siameser med allergi

January 15

Siamese katter er ikke nødvendigvis noen mer allergi-utsatt enn andre katter, men de er kjent for å være meget intelligent, folk-orienterte og følsom. Siden allergi kan forverres av stress og angst, kan allergisymptomer være mer fremtredende i Siamese. Også, siden Siamese purebred katter, de er mer sannsynlig å ha et hjem der manifestasjonen av allergi er bundet til å bli lagt merke til av en observant eier.

Siamese katter med allergier kan behandles på en rekke måter, men behandlingen er avhengig av årsaken til allergisk reaksjon.

Typen allergi

Siamese katter synes å være overfølsom mot visse medisiner brukes for anestesi. Derfor, utvise forsiktighet må brukes når en Siamese katten er brakt til veterinær for en prosedyre som kan kreve katten å bli "satt." For eksempel, må en siameser med en kontakt allergi sedasjon at legen å fjerne et utvalg av huden til biopsi skal utelukke hudkreft. I slike tilfeller må en siameser ekstra omsorg og oppmerksomhet.

Bortsett fra allergier til medisiner, kan Siamese katter lide av matallergier, innånding allergier, kontakt allergier og loppe allergi. Metoder for diagnostisering hver type allergi er forskjellige, som gjør behandlinger.

Matallergi

Kattene utvikle ofte allergier til visse proteiner i kommersielle cat matvarer. De vanligste allergenene i kattemat er kylling, fisk, biff, hvete, melkeprodukter og mais. Kjøtt biprodukt er også vanligvis finnes i cat matvarer og kan produsere allergiske reaksjoner.

Mat allergisymptomer manifest på huden eller i fordøyelseskanalen. Siamese katter, blir svært emosjonell, kan være mer sannsynlig å oppleve fordøyelsesproblemer forverret av angst som oppkast og diaré. Dette er samme fordøyelseskanal symptomene på en matvareallergi og så gjør en diagnose kan være utfordrende.

Hud problemer inkluderer ansikts utslett, spesielt rundt lepper og ører og overdreven licking av paws, ben eller mage området. Siden Siamese katter kan være svært følsom, kan dette bli obsessive-compulsive, fører til en følelsesmessig lidelse. Hvis dette oppstår, kan er veterinær foreskrive en anti-angst narkotika som diazepam.

Det er mange reseptbelagte mat på markedet for kjæledyr som behandles for matallergier. Imidlertid kan Siamese katter være finicky eaters så få katten å spise foreskrevet maten kan være utfordrende og gjøre behandling vanskelig.

Innånding allergier

Siamese katter er bare utsatt for innånding allergier som annet kattene. Innånding allergier er den vanligste typen katt allergi. Katter lider av denne type allergi har en reaksjon når de inhalerer pollen, gress, støvmidd og mugg. Noe luftbårne stoff kan produsere en allergi.

I motsetning til mennesker lider en katt som er allergisk mot noe han inhalerer intenst kløende hud i stedet for Nysing. Kløe kan være så ille om forårsake katten å klø seg før han blør. Sekundære infeksjoner er et problem med denne type allergi. På grunn av følsomheten i Siamese katter, kan intens kløe føre til en Tvangslidelser.

Steroid langtidsbehandling kamper betennelse og lindrer kløe og ubehag; og anti-angst medisiner kan være spesielt nyttig i Siamese katter hvis kløe blir vanlig og vanskelig å kontrollere.

Kontakt allergi

En kontakt allergi oppstår når katten kommer i kontakt med noe som han har utviklet en allergi. Relativt uvanlig, kontakt allergi er forverret av rørende ting som for eksempel renhold løsning, visse planter og lammeull.

Huden der dyr ble utsatt for allergenet kan blemme. Denne type allergi vanligvis påvirker bare områder på kroppen hvor det er ingen pels, som labber og tips av ørene. Fjerne allergenet løser problemet.

Bruktmarked allergi

Som navnet tilsier, er en loppe allergi en allergisk reaksjon på en loppe bite. Denne allergi kan være svært alvorlig, forårsaker katten å trekke ut lapper av håret å lindre følsomheten.

Bruktmarked allergi er lett elimineres med produkter som Frontline og nytte.