I hvilken alder du vaksinere valp?

April 8

Alle vet at høyst dukke får vaksiner, men mange vet ikke når. Problemet er, vaksinasjon tidsplaner er i stadig endring, og kan variere fra veterinæren og oppdretter. De to viktigste vaksinasjon tidsplanene i bruk er i dag tradisjonelle planen, som starter din dukke av yngre og inkluderer flere skudd og vaksinasjon protokollen basert på Dr. Dodds' retningslinjer, som kan være tryggere for valpens langsiktig helse. Les videre skulle for å lære mer om på hvilken alder du vaksinere valpen.

Tradisjonelle vaksinering Spilleplan

Den tradisjonelle vaksinasjon timeplanen er fortsatt etterfulgt av mange vets og dikterer starter valpen på vaksiner for 6 ukens gamle. Den typiske vaksinasjon gitt i denne alderen er Parvo/Distemper/hepatitt/Leptospirosis/Parainfluenza Coronavirus skutt (DHLPP-C for kort). Vaksinasjon tar imidlertid bare i om lag 25 prosent av dukke skyldes sirkulerende materiale antistoffene. Bildene er gitt igjen på 9 uker, 12 uker og 16 uker. Også i den tradisjonelle vaksinasjon timeplanen, kan det rabiat skutt gis til valpen for 16 ukens.

Nyere vaksinering Spilleplan

I nyere tid, har potensialet for over vaccinating dukke kommet under granskning. Mange vets gå disse dager, inkludert Hemopet grunnlegger Dr. Jean Dodds, forsiktig når vaccinating dukke. Siden dukke ikke kan få noen fordel fra tidlig vaccinations skyldes sirkulerende materiale Antistoffene, antyder Dr. Dodds venter din dukke er 9 10 uker gamle før du får det første settet av skudd. Hvis du er bekymret for valpens arvet risiko for autoimmun sykdom, er det videre foreslått at du hoppe DHLPP-C combo skutt og administrere bare distemper og parvo (endret levende virus versjon). I dette schedule administreres et ekstra sett med distemper og parvo skudd på 14 uker, med en tredje satt er valgfritt på 16 til 18 uker. I denne retningslinjen, det er foreslått du vente til valpen er 20 uker å gi rabiat vaccination.