Typer sopp i tundraen

October 11

Typer sopp i tundraen

Tundraen er en biome, eller en hovedtype av økologiske samfunnet, preget av arktiske forhold og en slektning mangel på vegetasjon. Mange varianter av sopp kan trives i denne typen miljø, siden de overleve ved rotne organiske rester og kan vokse i fravær av sollys. Sopp, lav og andre sopp varianter er rikelig i Alaska og russisk og andre arktiske steder.

Cup sopp

Cup, eller sac, sopp kommer i en rekke farger, fra lyse gul-oransje til en kjedelig, tiltalende brun. Disse typer sopp er blant de mest fremtredende ordrene i tundraen, er deres verdi ennå ikke kjent. De vokser på tre rusk, men kan eller kan ikke bidra til nedbryting.

Club sopp

Club sopp, oppkalt etter club-formet, encellede skall, inkluderer grupper som gelé, pored, coral, Røyksopp og gilled sopp. Fargerike gelé sopp har utseendet på sjøanemonen og tekstur av myke, våt hud. Pored sopp, også kjent som brakett eller hylle sopp, har en ofte woody, noen ganger kjøttfulle tekstur og vokser som hyller av sidene av trær. De spiller en betydelig rolle i treet nedbryting, og noen varianter kan være spist eller brukes som medisin. Coral sopp og Røyksopp sopp, tro mot sitt navn, vises akkurat som akvatiske coral eller kyssemunn. Noen varianter i denne gruppen er mildt giftig, og verken gruppen er vanligvis spist. Gilled sopp, eller sopp, er ofte spiselig, men utvise forsiktighet må tas når du velger en vill sopp å spise; noen er dødelig giftig.

Lichenized sopp

Laver, en tilknytning mellom alger og sopp, finnes vanligvis på tre i ulike nedbryting stadier. Disse sopp/alger hybrider vises som en strukturert Blågrønn masse dekker logger og trestammer. Laver kan spille en rolle i tre nedbryting prosessen, men det er ingen dokumentert bevis for å støtte denne troen.