Personlighet effekten av Rap musikk

May 27

Personlighet effekten av Rap musikk

Rap musikk er del av subkultur av hip-hop musikk som oppstod primært i afrikansk-amerikanske befolkningen og har spredt seg til andre kulturer og musikksjangere. Betyr dette kraftige uttrykk kan unge kunstnere til å bruke sterk rytmen av musikken deres tilhørende rap tekster. Effekten av rap musikk på lyttere, særlig tenåringer, illustrerer en sterk link mellom musikk preferanser og følelsesmessige og mentale helse.

Energi og tillit

Rap, som alle musikk, er en metode for selvutfoldelse. Unge mennesker lytter til rap musikk kan bli mer oppmerksomme på samfunnet og overgrep i den. Rappere hevder at musikken er "sosial endring" og står opp for deg selv å få respekt i en ugjestmilde samfunn. Mange tenåringer lytter til rap musikk kan gjøre opprør mot samfunnets press for å gjøre dem følger, og vil få tillit resultatet. De kan også ha mer energi og en sterkere stemme.

Opprører uten grunn

For en impressionable unge sinn, kan sterk tekstene til rap musikk opprette belligerence og antipati mot samfunnet, foreldre og loven. Det kan oppmuntre aggresjon og vold i noen lyttere, siden rap tekster ofte beskriver den sosiale urettferdigheten som finnes i samfunnet og hvordan "respekt" er viktig for å overleve. Penger og berømmelse- eller beryktet-ofte ønsket mål for å skaffe denne respekt. Tenåring lytter til rap kan bli materialistisk og overfladiske, stand til å skille mellom rett og galt, siden rap kan frikjenne seg av en personlig ansvar.

Kvinner som objekter

Objektivisering av kvinner, spesielt svart kvinner, er en annen vanlig funksjon av rap tekster. Språket som brukes til å beskrive kvinner og deres tildelte roller kan være nedsettende og selv ydmykende. Teenage lyttere kan absorbere disse negative vurderinger ubevisst og gjøre ordforrådet en del av sine egne uttrykk. Lyttere holdning til kvinner kan endres på grunn av påvirkning av rap musikk. Rap presenterer kvinner som sex objekt; mange rap videoer funksjon påkledt lettkledde kvinner danser rundt sangeren. Slike en uriktig fremstilling kan påvirke lytternes visning av kvinner.

Den ønskede livsstilen

Rap artister kan ofte kommer fra slummen og ghettoer, men de kan stige for å oppnå berømmelse og formue. Slags livsstil de fremstiller dreier seg rikdom, sex og narkotika. Noen kunstnere er rollemodeller for rebellious tenåringer som starter som ønsker de samme tingene. Lytterne kan miste interesse for studier, stoppe jobber hardt for å oppnå mål, mister respekt for eldstene, som de nå ser som autoritære og undertrykkende, og vil endre deres liv henhold til stilen på rapperne.