Hva er stien av lys gjennom?

August 25

Hva er stien av lys gjennom?

Du kan se objekter fordi de produserer, gjenspeiler eller endre lys på ulike måter; lyset så når øynene. Står utendørs, for eksempel kan en nattscene være opplyst av gatelysene, lys fra passerende bilene og månen; du kildene selv og det de lyse. Når øynene mottar lys, begynner en andre reise gjennom optisk deler som justerer og fokuserer lys på nerver som bærer bilder til hjernen.

Angi hornhinnen

Første lys møter når den kommer inn i øyet er hornhinnen, et beskyttende klart som dekker over iris og elev. Hornhinnen bøyer seg lyset og begynner å danne et bilde.

Elev: gatekeeperen

Lys går fra hornhinnen til elevene, mørk sirkelen i midten av iris, som er den fargede delen av øyet. Eleven regulerer mengden lys som angir det indre øyet basert på miljømessige forhold: det dilaterer, større for å få mer lys under Demp belysningen, og krymper i reaksjon på lys. Dette svaret er raskere i unge individer og tendens til å avta med økende alder.

Gjennom linsen

Fra elevene, lys bølger reise på linsen på øyet. Objektivet er et klart, fleksibelt struktur som fokuserer en opp-ned bildet på netthinnen. Det er fleksible slik at det kan fokusere bilder som er nært opp eller langt unna. Øye skadene, normale variasjoner i øyet og alder kan forvrenge linsen, gjør det vanskelig å fokusere på nærliggende eller fjerne objekter, ser du objektene, men detaljene er disig. Senere i livet, kan linsen også bli stadig mer skyet, danner cataracts som gjør bildene ser ut hazy og svak.

Resepsjonen på netthinnen

Objektivet fokuserer lys og bilder på netthinnen, en lag av lys-sensitive celler på baksiden av øyet. Det består av to typer photoreceptor celler: kjegler og stenger. Koner overføre farger og skarpe bilder. Konsentrasjonen av kjegler er lav på sidene av netthinnen og øker når Konglene nærmer midten av netthinnen eller makula. Stenger er mer følsom for lys og mer tallrike enn kjegler; de lar deg se når belysningen er svak, men hva du mangler farge og klare detaljer.

Synsnerven og hjernen

Når netthinnen registrerer bildet, sender impulser til den optiske nerven på baksiden av øyet. Synsnerven deretter overfører dem til spesielle områder i hjernen, som automatisk "vender" opp-ned bildet slik at den blir stående igjen. Sykdom eller skader kan skade synsnerven, noe som resulterer i varierende grad av blindhet.