Hvordan skrive en pressemelding for teater

December 21

Det er nesten alltid en utfordring å få et publikum for en teatralsk produksjon spesielt hvis gruppen eller produksjon ikke er kjent. Få god mediedekningen er viktig, men det kan være en utfordring i seg selv; med mindre det er et lite samfunn, konkurransen for nyheter plass er hard, og de fleste teater mottar ingen dekning bortsett fra en kort liste. Men en sterk pressemelding øker sterkt sjansen til å være dekket i en kronikk som hjelper fylle setene. Her er noen tips som kan hjelpe deg å lage en fristende pressemelding.

Instruksjoner

Hvordan skrive en pressemelding for teater

• Følge standard pressemelding format. Det er mange eksempler finnes i bøker og på Internett. (En god en er listet nedenfor.) I hovedsak er du lanseringsdato øverst: skriver, for eksempel FOR umiddelbar RELEASE eller FOR løslate JAN. 1, 2010. Også listen kontaktinformasjonen. Så kommer en tittel, etterfulgt av selve pressemeldingen. Alt dette burde passe på én side hvis mulig; ytterligere bakgrunnsinformasjon kan være inkludert i separate artikler som del av en total fremmende pakke.

• Før du begynner å skrive selve teksten, kan du gjøre opp en "dummy" utgivelse ved å fylle inn relevant informasjon i riktig format, forlate en plass for kroppen slik at du kan se den maksimale plassen det kan fylle. Dette kan hjelpe deg å være kortfattet.

• Lag en liste over viktige poeng å dekke. Med andre ord, bare svare på spørsmål som, hva, når og hvor. Eventuelt også inkludere hvordan og selv hvorfor av showet. Nå har du informasjonen du vil inkludere i pressemeldingen.

• Se etter en vinkel. Hvorfor ville publikum være interessert i å delta i produksjonen? Behandler det et sikkerhetsproblem av interesse for dem? Er det relatert til en nyhetsartikkel som ville bli kjent? Husk at mange mennesker trenger en bedre grunn til å delta på teater enn bare utsiktene til å se et bra show. Prøv å se gjennom øynene til tilfeldige leseren av en avis eller seer av TV som ikke er en vanlig teater patron.

• Skrive selve utgivelsen, omfatter all informasjon og "salgsargumenter" er oppført. Men som kort og til et punkt som mulig.

• Skrive en tittel for pressemeldingen som gjør redaktøren vil vite mer. Det er lurt å gjøre dette siste fordi du vil ha en bedre forståelse av begivenheten og hvordan man skal fremme det. Ikke være søt, altfor smart eller misvisende. Men bli arrestert. Skriv en tittel, for eksempel, som stiller spørsmål eller sier en startling faktum. Det er greit å inkludere en undertittel å avklare hva slags hendelsen.

Tips og advarsler

  • De fleste medier godta disse dager pressemeldinger online samt ved utskrift. Uansett hvilken innlevering metode du velger, husk at et godt bilde er minst like kraftig som en velskrevet utgivelse. Inkluder bilder i et vedlegg eller en link for enkel tilgang. Mediene elsker sitater. Se om du kan innlemme en god en i pressemeldingen. Hvis du har hatt en produksjon vurdert tidligere, kunne en frase fra det hjelpe enormt i å gjøre din sak. Det er helt akseptabelt å gjøre en oppfølging samtale å gjøre visse redaktør har mottatt ditt materiale. Bare husk at redaktørene er opptatt, så ikke kaste bort tiden.
  • Ikke gå glipp av en frist. Vær sikker på at du vet hva funksjonen historien leveringstiden er for uttaket du sender til. Det er sannsynligvis tidligere enn du tror.