Hvordan du rapporterer støtende telefonsamtaler med AT&T

March 8

Hvordan du rapporterer støtende telefonsamtaler med AT&T

Det er mange typer av trakasserende telefonsamtaler. Ikke alle irritasjonen samtaler er ulovlig, for eksempel samle samtaler og politisk kampanje samtaler. AT & T tilbyr råd i håndteringen av begge og ulovlige ordensforstyrrelser samtaler. For eksempel tilbyr AT & T service å blokkere samle samtaler. Hvis du mottar ulovlig trakassering samtaler som de med uanstendig innhold, skal vanligvis det første løpet av handlingen å ringe politiet. Deretter rapportere problemet til telefon-leverandøren. AT & T tilbyr et elektronisk skjema for rapportering trakasserende samtaler.

Instruksjoner

• Gå til websiden for AT & TS irritasjonen kaller Bureau. Klikk på "Irritasjonen samtale typer."

• Skan listen pest telefonsamtale typer. Finn hvilken type oppringing som beste gjelder for din situasjon. Enkelte kategorier av irriterende samtaler inneholder livstruende anrop, høye tone anrop, stille Legg samtaler og uanstendig anrop.

• Les de råd som følger under din oppringingstype. AT & T råder deg ringe politiet for samtaler som krever en etterforskning, som bombetrusler.

• Rapportere irritasjonen ringe til AT & T i henhold til kategori-spesifikke råd. Hvis det er en kriminell samtale, kan du gjøre dette etter at du har kalt politiet. Under kategorien "bombetrusler" Klikk på "Klikk her for å angi informasjon." Dette vil ta deg til et elektronisk skjema der du kan rapportere irritasjonen oppringingstypen. Det er ikke begrenset til bare bombe trusselen rapporter.

• Velg hvilken oppringingstype irritasjonen fra menyen. Svare på spørsmål ved å sjekke "Ja" eller "Nei" Spørsmålene er om du har en politiet saksnummer for hendelsen og om du tidligere har rapportert samtaler til AT & T.

• Klikk på "Fortsette" Følger du anvisningene på å fullføre rapporten.

Tips og advarsler

  • Alternativt, du kan kalle AT & T og be om å sende en rapport til ergrelse kaller Bureau. Gi representanten relevant informasjon, for eksempel når du mottok samtalen, som kalte dere og hvorfor det kan bli vurdert et irritasjonsmoment kall.