Hvordan gjøre når dukke øyne & ører åpen

June 10

Betraktet som en av de mest universelle tegnene på cuteness, dra valper heartstrings av unge og gamle. Hvis du er heldig nok til å være medlem av en husholdning som valpene er født, får du en unik mulighet til å se en nyfødt vokse til en hund. Mens du fremdeles er i puppyhood, kommer nyfødt mange store milepæler på veien til voksenlivet. En av de mest epokegjørende milepælene er åpningen av øyne og ører.

Instruksjoner

• Vær tålmodig og ikke forstyrr valpen eller mor hvis ikke absolutt nødvendig. Mor hundene og dukke nød tid å obligasjonslån mens valpen fortsetter å utvikle. De fleste valpens øyne og ører åpne innen 10 til 18 dager.

• Kontroller valpen rundt 10 dager gammel. Øyne og ører kan ikke åpnes ennå, men du vil sannsynligvis kunne se noen tegn på utvikling. Du bør kunne se dannelsen av ørekanalen i denne alderen, men ørene selv ikke vil være åpen. Du kan også se på valp øynene å se hvis lokkene har begynt å åpne, men ikke forsøk å åpne dem.

• Kontroller valp øynene rundt 14 dager gammel. I denne alderen, bør det pup øyne være viser tegn til åpningen. Du kan se sporadisk rive eller selv på lokkene åpne bare litt. Hvis du merker noen pus eller utslipp i denne perioden, se din vet for et eyewash for å holde øynene ren. Eventuelle infeksjoner på dette stadiet kan være svært farlig for valpen.

• Kontroller valp øynene og høre rundt 18 dager gammel. På dette stadiet er din valp øynene sannsynligvis åpne. Valp visjon vil være uklart, men vil øke som han eller hun blir eldre. Du kan også gjøre en enkel hørsel test på valpen, selv om du kan få blandede resultater. Prøv Snapp fingrene for å se hvis valpen reagerer på støy. Du kan også se valpen for tegn på høring som hun samhandler med siblings eller moren hunden.

• Se en vet hvis valpens øyne ikke har åpnet 18 dager gammel, eller hvis valpen ikke viser tegn på høring. Sjanser er din vet anbefale deg å sjekke inn rundt to ukers mark uansett problemer. Som valp øynene ikke er åpen, kan en infeksjon har satt i og forseglet øynene lukket. I dette tilfellet må veterinær assistanse. Hørsel vanskeligheter vil også kreve hjelp fra din veterinær.