Vil epler eller bananer forårsake Pet tarm problemer?

August 12

Pet eiere vil ofte dele deilig mat med sine kjæledyr, men dette er ofte risikabelt. Menneske mat kan gjøre flere arter av kjæledyr syk. Frukter som bananer og epler er vanlige årsaker til diaré, spesielt i krypdyr. Tidligere mate din pet noen menneske mat, konsulter din vet eller en dyr omsorg manuell for å avgjøre om maten er et passende valg.

Krypdyr

Reptiler har en rekke livsstil og dietter, men mange arter av reptiler---spesielt tortoises, skilpadder og øgler noen---er altetende. Til tross for at disse reptiler trenger å konsumere plantemateriale, er epler og bananer vanligvis usunn valg. Grasmark skilpadder, krever for eksempel høyt fiber gress og grønnsaker i stedet for frukt. Når de spiser frukt, utvikle de ofte diaré. De fleste reptiler vil forbruke frukt hvis får sjansen, men disse matvarene er som useriøs mat til dem. De spise lett epler og bananer, men maten hindrer dem fra å konsumere sunnere mat og kan forårsake langsiktig fordøyelsesproblemer, samt en rekke andre sykdommer.

Hundene og kattene

Hundene er altetende som krever en diett som er høy i protein med svært begrenset plantemateriale, mens katter er obligate rovdyr. Dette betyr at de må spise en kjøttetende diett for å holde seg sunn. Verken hundene eller kattene har evnen til å bryte ned cellulose, stoffet som linjer cellene i frukt. Følgelig har frukt ingen næringsverdi for disse dyrene. Når katter og hunder spiser frukt på et svært begrenset grunnlag som behandler, men er det usannsynlig å skade dem. Store mengder frukt, særlig myke frukter som bananer, kan forårsake problemer med fordøyelsen.

Gnagere

Mange gnagere, inkludert mus og chinchillas, elsker frukt. Når frukt er en del av en ellers balansert kosthold, er det gunstig for disse små dyr. Gnagere som gis bare frukt, men er sannsynlig å bli overvektige og kan utvikle diaré. Chinchilla krever spesielt mye høy og gress i kosten for å opprettholde en sunn fordøyelseskanal systemet.

Kaniner

Kaniner kan spise epler, bananer og andre frukter i små mengder. Disse matvarer bør reserveres som behandler, men. Kaniner kjærlighet søt frukt og å velge lett over høy og pellets, så eiere bør unngå overfeeding frukt. For mye frukt kan forårsake diaré og andre fordøyelsesproblemer. I stedet begrense frukt til et lite stykke en eller to ganger om dagen.