Hvordan fungerer en daguerreotypiet?

April 5

Hvordan fungerer en daguerreotypiet?

Hva er en daguerreotype?

En daguerreotypiet er et fotografi gjort innenfor et kamera uten å bruke en negativ. Det resulterende bildet er en av en type bilde laget ved å utsette en kobber plate til en kjemisk prosess. Oppfunnet i Frankrike av Louis Jacques Mandé Daguerre i 1839, daguerreotypes var den første typen fotografiske bilder noensinne laget, og de er kjent for sin klarhet og skarphet.

Opprettelse

Daguerreotypes er laget med ark med sølvbelagt kobber. Det første trinnet å opprette en daguerreotypiet er å rengjøre og polere den kobber platen før det skinner som et speil. Plasser platen i en lys-sensitive og utsette platen til jod. Damp fra jod skape et lys-sensitive belegg på tallerkenen. Platen er deretter overført til en glidende kamera. Eksponering begynner når lokket er fjernet. Eksponeringstider kan ta alt fra 1 til 20 minutter, avhengig av hvilken type kameraet brukes. Etter eksponering, er platen utviklet over kvikksølv oppvarmet til 75 grader til et bilde vises. Platen er så midt i varmt saltvann, skylles med vann og tonet med gull chloride. Etter utvikles, er daguerreotypes ofte satt under glasset for å beskytte bildet.

Ulemper

Daguerreotypes er klarere og mer detaljert enn standard bilder, kan vise dem riktig være vanskelig. Sølv belegg på tallerkenen fungerer som et speil, og sett på bestemte vinkler bildet kan se ut som et negativt bilde. Daguerreotypes må vises rett på å unngå dette. Bildene på daguerreotypes tilbakeføres også sidelengs, reflekterer et speilbilde av personen eller scene i fotografiet. Gifteringer vises på folks høyre hånd, og tekst i bildet vises bakover. Lange eksponeringstider også gjøre daguerreotypes vanskelig. Folk blir fotografert må opphold fortsatt for en lang periode for å redusere uskarphet i bildet. En annen ulempe å skape daguerreotypes er at kjemikaliene som brukes til å opprette dem - spesielt kvikksølv - er høylig giftig. Endelig er daguerreotypes sårbar og utsatt for tarnishing. De må håndteres forsiktig og holdt under glass og direkte sollys.

Bildet

Det er ingen negativ brukes til å opprette en daguerreotypiet, er det ingen "korn" i bildet. Det resulterende bildet er nesten like skarpe og detaljerte som virkelige liv. Hvis du ser på en daguerreotypiet med et forstørrelsesglass, kan du se hår, smykker og liten bakgrunn detaljer i skarp fokus. Det er også vanskelig å med hell kopiere en daguerreotypiet, så bildet platen er unik.