Fosterets utvikling av tvillinger

January 20

Selv om tvillinger er ganske vanlig, er alltid risiko involvert i flerfødsler. Ved å lære om fosterets utvikling av tvillinger, kan en forventningsfull mor være forberedt på mulige komplikasjoner. Enkelt sagt, begynner å ta vare på babyer med forskning utviklingen fra unnfangelse til voksen.

Typer

Det finnes to typer tvillinger. Toeggede tvillinger (broderlig) er ikke-identiske og skyldes to egg blir befruktet samtidig. Monozygotic tvillinger er identiske og resultat fra en enkelt, befruktede egg dele under utvikling.

Tidsramme

Broderlig samarbeid oppstår ved unnfangelsen. Med identiske tvillinger skjer kløyvingen innen 8 dager etter unnfangelsen, i de fleste tilfeller, men hvis u zygoten deler etter første 8 dager, resultatet er siamesiske tvillinger.

Parasittiske Twin utvikling

I noen tilfeller kan enkeltsenger bli parasittiske. Når dette skjer, denne twin stopper utvikler og bruker den andre tvilling å overleve, hvilke kanne anledning problemer for andre baby.

Halv-identiske tvillinger

Noen ganger monozygotic tvillinger utvikle annerledes, og de er kjent som halv-identiske eller semi identiske tvillinger. Dette skjer når et egg deler før det er befruktet, og deretter hver del av egget er befruktet; de resulterende barn er identiske på mors side, men broderskap på sin fars side.

Prematur fødsel

Tvillingene vanligvis utvikler ikke seg i womb så lenge enkelt babyer. En kvinnes livmor er ikke stor nok til å støtte mer enn en baby, så på gjennomsnittet, svangerskapet varer tre uker mindre med tvillinger enn med én babyer.

Sengeleie

Mødre bærer tvillinger ofte må gå på sengen hvile mot slutten av svangerskapet. Utvikle tvillingene vokser store og krever på mors kroppen. Enkelt babyer legger ikke så mye stress på mor.