Hva er Mold?

September 12

Hva er Mold?

Når en mikroskopisk sopp kommer sammen til skjemaet grener av sammenkoblede kjerner, kalles mold. Mold er en kilde til godt og ondt i denne verden, fordi noen typer er helsefare, mens andre er helt fordelaktig. Det er mange forskjellige typer av mold, bærer i fargen og opptreden. Mens det ikke kan være en attraktiv del av natur er det likevel en viktig en.

Identifikasjon

Mold er en type sopp som er laget av identiske mikroskopiske celler. Disse cellene komponere stings og grener kalt hyfer. I motsetning til andre organismer, muggsopp virkelig består av bare én celle, og disse cellene tar energi fra døde organismer. Når hyfer komme sammen, lager de mold kolonier, som deretter er synlig for det blotte øye. Disse kolonier utvalg farger som innlemme hovedsakelig hvit, svart, grønn og gul.

Funksjoner

Mold er en svært solid organisme, å kunne tåle ekstreme kalde og varme temperaturer og mest klima i verden. De gjør imidlertid tendens til å vokse mer i fuktig eller fuktig klima. Mange former har slik en unik makeup at de kan overleve i giftige petroleum olje, surt forbindelser og selv frosne Antarktis forhold. For å bryte ned organisk materiale, er mold kjøpedyktig opprette kjemikalier og skille ut dem.

Funksjonen

Mold begynner å vokse på organisk materiale i begynnelsen stadier av nedbryting. Det hjelpemidler i nedbryting lage enzymer at sammenbrudd ulike proteiner og stivelse i organisk materiale, skape noen næringsstoffer som kan bli absorbert av mold. Mold forplanter deretter gjennom sporer og kolonien vil vokse. For å kvitte seg med konkurranse, utskiller mugg mykotoksiner, som holder andre mikroorganismer vokser.

Betydning

Mold er viktig fordi det resirkulerer næringsstoffene fra råtnende organismer og bruker dem igjen i sin egen vekst og helsen til skapningene som feed av den. Mennesker har bruk mold på en rekke forskjellige måter også. Det er ansvarlig for etablering av visse matvarer, som ost, soyasaus og pølser. Visse legemidler, navnet penicillin, har også blitt opprettet fra formene. Andre former gi skiller visse ting som mennesker sele, som sitronsyre og riboflavin.

Advarsel

Mens noen former har noen store fordeler, er andre like farlig. Disse kalles giftig muggsopp, og de skiller mykotoksiner som er sterk nok til å være en alvorlig helsefare for mennesker. Når disse mykotoksiner finnes i store kolonier av mold, kan de forårsake hjerne skade på personer som er utsatt for lengre perioder. Lammelse kan også oppstå, og hvis venstre ubehandlet, disse muggsopp kan være dødelig.