Aktiviteter som styrke barn

December 15

Aktiviteter som styrke barn

Ofte barn blir hørt ikke og føler misforstått. Vokser opp i en verden av voksne som gjør beslutninger for dem, kan de gjøre dem føles som om sine meninger ikke saken. Gi barna en mulighet til å bli hørt og deres preferanser og meninger. Når de føler seg beæret og myndighet, er de mer sannsynlig å delta i familiens aktiviteter.

Valg

Når mulig gi barn valg.

Barn har innstillinger som voksne. Mens noen barn ikke vil spise deres brokkoli nå, kan de få smaken idet de modne. Erkjenne sin smak i mat, klær og underholdning. Når det er mulig, la dem velge. Innenfor rimelighetens grenser, la dem utforske sine alternativer.

Ta deres bekymringer på alvor

Barn trenger å føle at noen hører henne.

Når et barn er belittled eller sette ned for hans bekymringer, skaper det frykt og forlegenhet. Lytte til hans frykt. Selv om de er urimelig, for eksempel et monster under sengen, la henne vet du hørt henne. Berolige henne til bekymring for hennes velferd. Når hun føler seg trygg og sikker, vil mange ganger frykt ta vare på seg selv.

Hold kontakten med barnet

Interessen for barnets liv vil øke sin tillit og hjelpe henne føle seg trygge.

Være oppmerksomme på bøker, kino og underholdning barnet nyter. Invitere dem til å diskutere sine valg med deg. Hold deg oppdatert med relevante emner som påvirker barnet. Når han vite du bryr deg og er på sitt lag fri han for å komme til deg med større bekymringer.

Gi Negative følelser

La barn uttrykke sine følelser.

Som mennesker oppleve vi alle både positive og negative følelser. Barn trenger å føle at det er trygt å uttrykke sine følelser selv når de ikke er positivt. Et barn som er skjenn for å ha negative følelser i reaksjon på noe vil ikke gjerne bli seg. Gi en underordnet plass til uttrykke følelser som er mindre enn ønskelig og han vil føle seg bemyndiget fremover mens han arbeider gjennom den følelsen.