Hva slags Safflower olje bør jeg kjøpe for olje maleri?

June 19

Safflower olje er en semidrying vegetabilsk olje som en maler bruker noen ganger som en erstatning for linfrø i oljemaleri medier. Safflower olje tar lengre tid å tørke enn andre oljer, men det har en lengre tid. I motsetning til linolje, som tørker til en film på toppen, men blir myk under stund tørker safflower olje gjennom. Selv om safflower olje kan være vanskelig å finne, er det et nyttig tillegg til et olje-maler forsyninger.

Kaldpresset

Kaldpresset safflower olje er den mest grunnleggende typen egnet for kunstnere. Denne oljen har blitt trykket med liten friksjon, hindre varme opp for mye olje. Legge til varme kan endre safflower olje hurtigtørkende egenskaper, øker risikoen for gulfarging. Noen heten-bearbeidet safflower olje tørr ikke hele og fortsatt litt klissete. Kaldpresset safflower olje kan ta fem eller flere dager å tørke, sammenlignet med tre til fem dager for konvensjonelle linolje.

Solen tykkere

Sun-tykkere safflower olje er en varme-bodied olje laget ved at olje i klare beholdere i direkte sollys. Over tid blir oljen stadig tykkere. Olje som har vært i solen lenge kan bli ugjennomsiktig og konsistensen av honning. Sun-tykkere safflower olje tørker raskere enn kaldpresset olje, og er bedre for hevet maling effekter. Sun-tykkere safflower olje kan være vanskelig å finne hobbyforretninger. Kjøpe det fra spesialitet leverandører, eller kjøpe kaldpresset safflower olje og la den sitte i solen i en dekket klar glassbeholder i flere måneder til et år.

Stå

Stå olje er lik solen-tykkere olje i det varme-bodied. Men er stå olje vanligvis laget av sakte fyringsolje komfyr eller andre varmekilder. Safflower stå olje har en lignende tørketid som solen-tykkere olje, og gir en nonyellowing finish som ikke viser penselstrøk. Som sol-tykkere safflower olje, kan safflower stå olje være vanskelig å finne i butikker; du må kanskje gjorde det hjemme.

Betraktninger

Safflower olje solgt hobbyforretninger er ofte langt dyrere enn den samme oljen solgt i en butikk. Kunstnere kan bli fristet til å erstatte safflower olje i malerier. Men mat oljer kan være uforutsigbare og svarer ikke på samme måte som kunst oljer. Når artist grade safflower olje er tilgjengelig, kan du bruke bare expeller kaldpresset olje fra helse eller naturlig mat butikker, i stedet for olje fra en vanlig dagligvarebutikk.