Sopp som dreper insekter

January 30

Sopp som drepe insekter, kalt entomopathogens, er utbredt i naturen, og det er mange forskjellige typer av dem. Disse typer sopp drepe insekter ved å slippe spores som spire på overflaten av insekter og deretter absorbere i kroppen sin. De siste årene, har disse sopp blitt brukt på egenhånd som en naturlig insektmiddel, samt å være ingredienser i kommersiell sprøytemidler.

Tolypocladium Bassiana

Tolypocladium bassiana er en aggressiv fungal parasitt som påvirker en rekke ulike insekter, inkludert sikader og møll, både larver og voksne stadier av livet. Tolypocladium bassiana har også blitt spesielt brukt til å kontrollere befolkningen i europeiske mais borers, et insekt som er en pest til korn og mais felt. Soppen selv avgir lille spores som igjennom insekt porene og deretter senere bryte ut av huden som en hvit pulveraktig stoff som kan ses når insekt har dødd.

Neozygites Fresenii

Neozygites fresenii er det vitenskapelige navnet for en fungal sykdommen kjent som "bladlus sopp." Det fikk dette navnet fordi det har blitt funnet for å være svært effektive i å drepe bomull bladlus, som er en stor plage for bomull dyrkere. Bladlus som har falt som offer for denne soppen kan identifiseres av et lag med grønn eller brun tykk ull-lignende stoff som kan ses på kroppen om to dager etter døden. Hva gjør denne soppen så effektivt er dens evne til å spre svært raskt blant en befolkning på bladlus-utbrudd av sopp har blitt funnet å redusere bladlus populasjoner med opptil 80% på mindre enn en uke.

Metarhizium

Metarhizium er en parasittiske sopp som ble først observert og forsket som en agent for skadedyr-kontroll over hundre år siden av russiske vitenskapsmannen Ilya Ilich Metschnikoff. En spesiell blanding av denne sopp og olje, solgt under navnet "Green muskler" på grunn av den grønne spores det gir, brukes i deler av Afrika for å kontrollere locust infestations, som er en alvorlig sak for beskjære bøndene i flere år. Mens sopp har blitt funnet for å drepe mange typer insekter, har forskere kunnet å isolere en stamme som dreper gresshopper bare.