Typer termoplastisk materiale brukes i Molding

October 17

Typer termoplastisk materiale brukes i Molding

Termoplastisk materiale brukes i injeksjon molding prosessen. Materialet er starter i detaljert eller pulver og oppvarmet til en væske og tvang i former. Støpte objektene igjen Avkjøl og stivne så tatt fra mold. Elementer som er formet på denne måten er åpent og hul eller er solid figurer. Leftover og skrap termoplastisk materiale kan resirkuleres flere ganger, som gir det en fordel over thermoset plast, som også brukes i injeksjon molding.

Polystyren

Polystyren er en termoplastisk materiale som kommer fra en fet væske. Den har en veldig distinkt lukt i væskeform. Det er vanligvis klart når det stivner, men noen ganger fargen legges. Det brukes til å gjøre ting som CD og DVD, plastkopper og disponibel barberhøvler. Det er også brukt til å lage skum-lignende produkter som Eggebokser og pakking isolasjon.

Polyetylen

Polyetylen kommer vanligvis i ark-skjemaet, og det er en av de mest brukte termoplastisk materialene. Tilsetningsstoff kalt en plasticizer brukes ofte til å gjøre det mer fleksibelt, og produkter er vanligvis slanger og oppblåsbare leker.

Etylen-Vinyl Acetate (EVA)

Etylenvinylacetat er et fleksibelt materiale som omdannes lett til produkter som medisinsk hansker og elektrisk ledning dekker.

Polyuretan

Polyuretan er en termoplast som varierer karakteristisk. Det er noen ganger veldig elastisk eller noen ganger veldig vanskelig og vanskelig. Den brukes ofte til å erstatte Gummiprodukter, som det er mer motstandsdyktig mot fett, oljer og rive. Polyuretan kan også brukes til at skummet i sitteplasser. I sin hardere form brukes det til å lage objekter som pakninger og surfebrett.

Flytende krystall polymerer (LCP)

Flytende krystall polymerer er en spesiell type av polyester som er motstandsdyktig mot kjemiske og varme. I flytende form brukes flytende krystall polymerer å gjøre liquid crystal display i elektronikk. I skjemaet vanskeligere brukes krystall polymerer for ting som matlaging varer og deler for skrivere.

Polykarbonat

Kraftig men lett, polykarbonat antas å være en av de mest miljøvennlig termoplastisk materialene. Den har gode optiske egenskaper og er ofte brukt i produksjonen av briller. Polykarbonat brukes også til å lage flaskene og skuddsikre glass.