Tilpasninger for termitter i tropiske regnskogen

October 21

Termitter er viktig gjenvinnere i den tropiske regnskogen, hvor de lever av cellulose og jord. Tropiske regnskoger er varmt og fuktig steder med høye trær. Mange steder regner det hver dag og regn blandet med solskinn gjør tropiske regnskoger burst med livet. Det er rikelig med mat i regnskogen og nedbryting er høy. Termitt utviklet seg mange spesielle funksjoner til å tilpasse ulike forhold i regnskogen.

Hva er en termitt?

Termitter er eusocial insekter, som betyr at de er sosiale insekter som veps, maur og bier. Termitter ligne maur og de kalles ofte hvit maur. Likevel, maur og termitter er ikke nær beslektet og termitter er ansett som mer primitiv. Termitter kan være mer primitiv enn maur, men de har en kompleks koloniale kastesystemet med arbeidere, soldater og reproduktive termitter.

Biokjemiske tilpasninger

Under høye treetops i regnskogen er det tykke humus lag. Humus lagene er laget av døde blader, røtter og greiner. Termitter har tilpasset magen slik at de kan trekke ut cellulosevatt fra jord humus. Magen pH i noen arter av termitter er høyeste kjent alkaliteten i en levende organisme. PH kan være høyere enn 12, der en pH på syv er nøytral. Det meste er det et symbiotisk protozoer (metamonads) og andre mikrober i termitter stomachs som hjelpe dem fordøye cellulosevatt.

Kroppen endringer

Termitter spiser jord har utviklet seg myk organer. Disse termitter tilbringer mesteparten av sin tid i jord, og de bor der de spiser. Men gjør de myke kroppene dem utsatt for dehydrering. Termitter lever i store kolonier og de neste, mate og grovfôr i microbially rike miljøer. Flere tilpasninger til å hindre spredningen av sykdommen er gjort. Førsteamanuensis Rebeca Rosengaus på Northeastern University i Boston sier mange av tilpasning laget av termitter er fortsatt ukjent. Men bruke termitter en rekke mekanismer som opptreden, biokjemiske, immunologiske og sosiale tilpasninger, for å forebygge infeksjoner i redet.

Forskjellige reir

Termitter bygge reir i forskjellige former og størrelser. Stedet valgt å bygge reir er tilpasset forholdene i området. Det finnes underjordiske reir, som hekker i jord der termitt spiser. Hvis du graver i jord i regnskogen, vil du ofte finne termitter. Disse termitt er ofte blek eller hvit, og dette kan være en tilpasning til å leve i mørke jord. Noen arter bygge reir på bakkenivå, og det er flere forskjellige former og byggematerialer brukes til å lage store hauger. I områder utsatt for flom, kan du ofte se reir på grener eller badebukser av trær. Retning der termitt bygger reiret varierer og kompass termitt (Amitermes meridionalis) i Australia bygge reir med en nord-sør aksen. Dette kan bidra til å holde temperaturen i reir selv.