Hvordan bygge et dukketeater med tre

November 19

Hvordan bygge et dukketeater med tre

De enkleste dukketeater teatrene er skjermer som skjuler utøvende, en åpning på toppen der dukkene dukke. Disse er brukbare, men en scene med en gardin dukkene kan utføre foran mens utøverne er stående eller sittende er mye enklere. En sammenleggbar scenen, med en gardin, kan være laget av et enkelt ark tunge kryssfiner og piano hengslene. Kryssfiner er lett nok til å flytte enkelt, men kraftig nok til å stå uten ramme.

Instruksjoner

Kutte

• Bruke en tabell så å så en 24-tommers lengde fra hver ende av et ark på 3/4-tommers-tykke kryssfiner, lage to 24 x 48-tommers stykker og en 48 x 48-tommers stykke.

• Bruk en gips firkant til å tegne et rektangel 18 av 36 inches, sentrert i 48-av-48 tommers stykke kryssfiner. Bore et hull i et hjørne av rektanglet med litt 1-tommers padle.

• Start en stikksag innenfor 1-tommers hull og kutte ut rektangelet.

• Sand tre kryssfiner paneler med 100-korns slipepapir på en tilfeldig-bane sander. Konsentrere seg om kantene, fjerne alle Splinter.

Montering

• Halvert en 96 tommers stykke piano hengsel med hacksaw å opprette to 48-tommers lang hengsler. Lå tre kryssfiner panelene ned flatt. Passe en 24 x 48-tommers stykke mot siden 48-av-48 tommers panelet, rektanglet åpning mot toppen og mindre panelet på høyre kant, med 48 tommers kanten justert til det større panelet.

• Knytte hengselet langs denne felles, ansikt montert, bruke en 1/2-inch tre skruen i hvert hull. Bruke en Oppladbar drill kjøre skruer. Passer de resterende 24 x 48-tommen panelet mot den andre siden av det større panelet og fest den med de resterende hengslene, ansikt montert med en 1/2-tommers skruen i hvert hull.

• Stå på scenen oppreist med to mindre fløyen panelene, står vinkelrett til større scenen kontrollpanelet, støtter det.

• Klipp ut et 20-av-46-tommers ren svart polyesterstoff. Stifter en langsiden av det øverst på scenen åpning på hengslet side av panelet, 1/2 tommers over kanten, bruker 1/2-inch smale crown stifter fra en air stifter, en hver 3 inches.