Slik fremkall brekninger i geiter

July 7

Slik fremkall brekninger i geiter

Utstyrt med en besettende nysgjerrighet og tendensen til å knaske på noen leafy grønne bla de finner, forbruker geiter ofte giftige planter, inkludert rhododendron og asalea. Vanligvis, spiser de slike små mengder av giftige planter at kroppene ikke påvirkes. Men i visse tilfeller, vil du måtte brekninger i geit å kvitte seg med store mengder av giftige stoffer som det er brukt. Ifølge nordamerikanske Pack geit Association inkluderer forgiftningstegn i geiter oppkast, skumming ved munningen, svimlende, arbeidet puste, skjelving, ubehag og brekende om hjelp. Vurder å bruke vanlig bordsalt til brekninger hvis du vet geit har nylig brukt en giftig plante eller mild forgiftningstegn viser.

Instruksjoner

• Separate syk Bukken fra resten av geit besetningen umiddelbart. Forstå berørte Bukken kragen. Skyv kroppen mot et gjerde eller vegg med kneet for å holde det på plass.

• Plasser armen rundt geits leder å holde hodet likevel bringer deg opp til munningen. Forsiktig lirke geits munnen åpen med fingrene og innskudd 2 ss. vanlig bordsalt på baksiden av geits tungen, som anbefalt av den nordamerikanske Pack geit Association. Bruke en skje, sette den inn på siden av geits munn og skyve den så langt tilbake på tungen som mulig før dumping ut.

• Fjerne skjeen fra geits munn raskt og holde munnen lukket for å sikre at geit svelger salt helt. La gå av hodet slik at den kan kaste fritt, som det burde begynne å gjøre i omtrent fem minutter.

• Administrere aktivert kull til geit muntlig snarest geit er ferdig oppkast. Førstehjelp behandling for forgiftning i dyr, aktivt kull absorberer de ulike organiske kjemikaliene ansvarlig for forgiftning som kan forbli etter geit har kastet opp opp det meste av stoffer. Lese inn aktivt kull pakken for å fastslå nøyaktig dosering for geit; retningslinjer varierer, avhengig av styrken av de aktive ingrediensene og geits vekt, så følg dosering instruksjonene nøye slik at geit får riktig mengde.

• Arrangere en nødsituasjon avtale med din veterinarian så snart du har administrert trekull behandlingen, spesielt hvis geit begynner å vise alvorlige tegn til forgiftning, som svimlende og kramper.

Tips og advarsler

  • Kontroller at du har en tube med aktivt kull tilgjengelig på alle tider i geit førstehjelp kit. Se etter aktivt kull på en farm og ranch forsyning butikken eller online veterinary forsyning sentre.
  • Alvorlig anlegget forgiftning i geiter kan føre til døden.